Hagaström

Skogsvägen 2

91 KVM 4 rum och kök 4.450.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

91 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

4.450.000 kr

Vill du bo med mycket sol och pool samt trippelgarage med 3 portar i attraktiva Hagaström?

Här har du en enplansvilla med inredd källare och modern öppen planlösning med härliga sällskapsytor samt stort, soldränkt poolområde.

Nytt kök med köksö mot det rymliga vardagsrummet med fönster åt tre håll vilket ger ett härligt ljusinsläpp. I vardagsrummet höjs mysfaktorn och värmen av en braskamin och det är en utgång till poolområdet med en pool om ca 24 kvm och altan om drygt ca 90 kvm. Som extra plus på kontot för sällskapsytor ligger ett allrum och en relax med dusch och bastu i källaren. I källaren inryms idag två sovrum som lätt kan öppnas upp till ett stort.

Huset är ompysslat med bl. a. bergvärme, omdränerad grund, nytt tak, treglasfönster och tilläggsisolerat samt vidbyggt trippelgarage med 3 portar.

Varmt välkommen - Härliga sällskapsytor är alltid önskvärt

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in från den trevliga entréaltanen delvis under tak, står du i en ljus och välkomnande hall. På golvet ligger ett klinker med värme från vattenburet system. I hallen inryms en stor garderob med skjutdörrar.

Vardagsrum

Direkt till höger i hallen ligger härliga sällskapsytor i form av vardagsrum öppet mot köket med genomgående parkettgolv i ek. Här är det fönster åt tre håll vilket ger ett härligt ljusinsläpp. För den som har behov är det möjligt att enkelt få till ett sovrum till. En kamin höjer mysfaktorn och ger extra värme kalla dagar. Från vardagsrummet är det utgång till altanen och poolområdet.

Kök

Från såväl hall som öppet från vardagsrummet ligger ett modernt kök med integrerad kyl/frys och ny -18 diskmaskin från Asko. Vidare är köket utrustat med induktionshäll, rostfri ugn, fläkt och mikro i arbetshöjd. En praktisk köksö delar naturligt av mot vardagsrummet.

Duschrum

I hallens vinkel ligger ett duschrum från -05 med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I duschrummet är det ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Rakt fram i hallens vinkel ligger ett sovrum med askparkettgolv, två vanliga garderober och två inbyggda garderober.

Sovrum

Till höger i hallens vinkel ligger ett sovrum med garderobsvägg med skjutdörrar och tre inbyggda garderober.

Relax

Till höger från hallen nere ligger en relax från -12 med kakel på väggarna och klinker med värme från ett vattenburet system. Relaxen är utrustad med dusch och rymlig bastu. Vidare från relaxen ligger ett pannrum.

Källarvåning - All-/sovrum

När du kommit nerför trappan står du i en hall med klinkergolv med värme från vattenburet system. Klinkergolvet är genomgående med allrummet/gillestugan. Från allrummet är det uppgång till garaget. Rakt fram i hallen ligger två sovrum med en garderob vardera. Här är möjligt att lätt öppna upp till ett stort sovrum.

Tvättstuga

Rakt fram till höger i hallen ligger en tvättstuga med kakel på väggarna och klinker på golvet. Tvättstugan är utrustad med tvättho, tvättmaskin och ny -18 torktumlare. Vidare från tvättstugan ligger ett stort förråd med extra frys -19.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Skogsvägen 2, 80628 Gävle

Område

Hagaström

Boarea

91 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

112 kvm

Tomtarea

794 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

2.123.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  18
  • Totalt belopp: 1.725.000 kr
Driftkostnad:

Försäkringskostnad: 5.000 kr/år

Renhållning: 2.800 kr/år

Uppvärmning: 18.800 kr/år

Sotning: 400 kr/år

Vatten och Avlopp: 6.286 kr/år

Total driftskostnad: 33.286 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1962

TV/Internet

Gavle nets fiber

Energiprestanda

56 kwt/kvm/år

Grund

Källare, dränerad ca -00

Fasadtyp

Stående träpanel, tilläggsisolerad -08, målad -18

Taktyp

Betongpannor, från -12

Fönster

3-glasfönster, -13/-14

Uppvärmning

Bergvärme från -03/-04

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp, stammar -11

Radon kommentar

Radonmätt -10, under gränsvärdet

Energideklaration utförd

2014-05-03

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

B

Energiprestanda

56

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.