Hagaström

Tegelvägen 34

136 KVM 6 rum och kök 3.270.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

136 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 5 st sovrum Mer fakta

Pris

3.270.000 kr

Arkitektritat & välskött enplanshus, skyddat på friköpt tomt. Fjärrvärme & isolerat dubbelgarage...

Arkitektritat och mycket välskött enplanshus (endast en ägare), väldisponerat med härliga sällskapsytor, insynsskyddat och lugnt beläget på lummig och friköpt tomt.

Redan där du klivit in möts du av en öppen planlösning med väl tilltagna sällskapsytor. En fin braskamin ger en varm och skön känsla och delar av mat- och vardagsrum på ett naturligt sätt. Rymligt och mycket ljust vardagsrum med utgång till den insynsskyddade trädgården. I husets vinkel ligger en sovavdelning med kaklat badrum och fyra sovrum. Ett gästrum innanför det isolerade garaget adderas till det redan stora antalet sovrum. Två kaklade badrum. Isolerat och vidbyggt dubbelgarage med fjärrstyrd port. Fjärrvärme. Gavlenets fiber.

Varmt välkommen - En mycket bra råvara

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit innanför fastun, står du i en hall med klinkergolv. I hallen inryms en garderob. I anslutning till hallen ligger en gästtoalett.

Sovavdelning - hall

Till höger från hallen ligger en hall med två garderober.

Badrum

Till höger från hallen i sovavdelningen ligger ett badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. I badrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Vidare till höger från hallen ligger ett insynsskyddat sovrum med två garderober med överskåp.

Sovrum

Längst in till höger i husets hörna ligger ett insynsskyddat sovrum.

Sängkammare

Längst in till vänster från hallen ligger en insynsskyddad sängkammare med två dubbla garderober med överskåp och en vanlig garderob med överskåp.

Tv-/sovrum

Direkt till vänster i hallen ligger ett tv-/sovrum med en dubbel garderob med överskåp och en vanlig garderob med överskåp.

Kök

Rakt fram i entréhallen ligger ett matrum med öppen planlösning mot vardagsrum åt ena hållet och ett beredningskök åt andra hållet. Köket är utrustat med spis med häll, fläkt och hel kyl.

Vardagsrum

Öppet rakt fram från entréhallen och matrummet ligger ett stort vardagsrum med en stor kamin som delar av rummen på ett naturligt sätt. Från vardagsrummet är det utgång till en altan under tak och den insynsskyddade och lummiga trädgården.

Tvättstuga, duschrum, bastu och gästrum

Vidare från köket ligger ligger en tvättstuga med klinkergolv. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torkskåp(defekt) och tvättho. Från tvättstugan är det utgång till en uteplats under tak. Vidare från tvättstugan ligger ett duschrum (-05) med kakel på väggarna och klinker på golvet. I anslutning till duschrummet ligger en bastu. Längre in innanför tvättstugan ligger ett gästrum som har direkt anslutning till det isolerade dubbelgaraget.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Tegelvägen 34, 80628 Gävle

Område

Hagaström

Boarea

136 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

64 kvm

Tomtarea

1071 kvm

Antal rum

6 st , varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

1.956.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  4
  • Totalt belopp: 261.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 1.668 kr/år

Elkostnad: 5.676 kr/år

Renhållning: 2.000 kr/år

Uppvärmning: 9.600 kr/år

Vatten och Avlopp: 3.000 kr/år

Total driftskostnad: 21.944 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1968

TV/Internet

Fiber från Gavlenet

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Mexisten

Taktyp

Papp

Fönster

2-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme, braskamin

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Vidbyggt och isolerat dubbelgarage på gjuten platta och med fjärrstyrd port. I garaget inryms en frysbox och en oinstallerad diskmaskin.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.