Harkskär

Vadarestigen 8

129 KVM 5 rum och kök 4.699.850 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

129 kvm

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

4.699.850 kr

Helt nytt för 4 699 850 kr nära HAVET! Alla möjligheter allt i ett plan ca 15 minuter till Gävle

Här kan du bo ett stenkast till havet med bad- och båtplats och åt andra hållet naturskönt med storskogen och busshållplats på andra sidan gatan, endast ca 15 minuter med bil till Gävle. Praktisk busslinje och cykelbana till centrum.

Ett utmärkt hus för den lite större barnfamiljen eller för er som bekvämt vill ha allt på ett plan. Öppen planlösning där vardagsrum/matplats är hela 9,3 meter långt och har fint glasparti mot uteplatsen. Här får du härlig kontakt med trädgården och husets vinkeldelar ramar in uteplatsen och skapar lä. Allrummet är bra placerat i vinkeldelen och ett fjärde sovrum formas enkelt av en del av allrummet genom tillvalet extra rum i detta 1-planshus. Modernt och öppet kök med integrerade och rostfria maskiner. Genomgående parkettgolv.

Ta fiskespöt i handen och gå till båten eller pumpa mountainbiken och cykla oändligt långt i storskogen är några av livskvaliteterna här. Promenadavstånd eller varför inte ta båten till den välrenommerade restaurangen Skärgårdskrogen.

Kontakta Fredrik Samuelsson för att få guidning till just ditt drömhus, telefon: 070-7602071 och mail: fredrik.samuelsson@movehome.se
Läs mer om Movehome på deras hemsida: https://www.movehome.se/

Se mer på filmen

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas av en hall med klinkergolv med värme. I anslutning till hallen ligger en klädkammare med hängare och hyllor. I taket är det infällda spotlights.

Kök

Öppet rakt fram från hallen ligger ett kök med modern, öppen planlösning mot vardagsrummet med en köksö som trevligt delar av mellan kök och vardagsrum. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin och rostfria maskiner varav hel kyl, hel frys, fläkt, ugn och mikro i arbetshöjd samt induktionshäll. Vidare från köket ligger ett grovkök med tvättmaskin och torktumlare samt utgång.

Vardagsrum

Öppet från köket ligger ett vardagsrum med möjlighet att sätta in kamin. Från vardagsrummet är det stort fönsterparti med utgång till altanen i husets vinkel.

Sovrum

Direkt till vänster i hallen ligger ett sovrum med en garderob.

Sovrum

Längre in till vänster ligger ett rymligt sovrum med två garderober.

Allrum

Rakt fram från köket ligger en tonårsavdelning med ett allrum som lätt kan delas av till ett extra arbets-/sovrum.

Duschrum

Till höger efter klädkammaren i hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med värme. I taket är det infällda spotlights.

Badrum

Till vänster från tonårsdelen ligger ett duschrum med fönster som släpper in det härliga dagsljuset. I duschrummet är det kakel på väggarna och klinker på golvet med värme. Här finns möjlighet att sätta in ett badkar för den som önskar det.

Sovrum

Längst in till vänster i husets ena vinkel ligger ett rymligt sovrum med en garderob och fönster åt två håll, vilket ger ett ljust intryck.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Vadarestigen 8, 80595 Gävle

Område

Harkskär

Boarea

129 kvm

Tomtarea

1575 kvm

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2023

Totalt taxeringsvärde

441.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Driftkostnad:

Fastighetsskatt/-avgift: 4.410 kr/år

Uppskattad driftskostnad: 25.000 kr kr/år

Total driftskostnad: 25.000 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

2024

TV/Internet

GavleNets fiber

Byggnadskommentar

Anslutningsavgift 150 000 kr för v/a, el och fiber betalas av köparen.

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Liggande träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Norrlandet är benämningen på Gävlebuktens norra kust, från Fredriksskans mot Harkskär och öarna utanför, känt för sina stora sommarvillor, sommarhem och fiskelägena Bönan och Utvalnäs. Delar av den jord Karl IX:s hustru Kristina 1602 donerade till Gävle uppläts på 1800-talet till fiskare. 1973 erbjöds tomträtt till de som har hus på Norrlandet. Numera är många tomter friköpta.

På Norrlandet finns omkring 200 bofasta, däribland omkring 15 yrkesfiskare, och många sommarboende. De första sommarvillorna byggdes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet med glasverandor och badhus, till exempel Engeltofta. Till Norrlandet fanns då reguljär ångbåtstrafik. Flera föreningar och organisationer har eller har haft sommarhem på Norrlandet. Från gamla E4 finns cykelbana utbyggd till Bönan.

Norr om Engeltofta herrgård finns ett villaområde som SCB klassade som separat småort år 2010 med namnet Fredriksskans. Denna småort klassades 2015 som en del av tätorten Bönan.

Besök Bönakusten i Gävle Skärgård & lägg till vid Huseliiharens / Seglarbarens gästhamn. Förutom att förtöja hos Sveriges näst äldsta segelsällskap - GSS med världsmästerskap & stora regattor på sitt CV - förtöjer du också i mitt i den populära kustleden. Norrlandets kustled är en vandringsled på ca 15 km som sträcker sig mellan Engeltofta och Marskärsudden.

Längs leden finns 13 orienteringstavlor som visar ledens sträckning, grillplatser, badplatser och var toaletter finns sommartid. Tänk på att ta med egen ved till grillplatserna. Kustledens huvudsyfte är att tillgängliggöra vattnet och de strandnära, allmänna naturområdena, samt att visa upp den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen.