Hille - Västerbacken

Nedre Hattmursvägen 11

122 KVM 5 rum och kök 4.925.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

122 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

4.925.000 kr

Mycket välplanerat! Nyare enplanshus med fjärrvärme, kamin & fin trädgård mot skogen. Två badrum!

Insynsskyddat mot skogen och åkrarna i omåttligt populära Västerbacken. Mycket välplanerat och nybyggt enplanshus med golvvärme och kamin. Klassisk och tidlös stil med modern, öppen planlösning, öppet i nock och insynsskyddat med skogen och jordbrukslandskapet som närmsta granne bakåt. Carport med elbilsladdare och två förråd. Friggebod med gästrum(!), omklädning och bastu. Ny plattsättning, och stor altan med härlig pergola och pedantskött trädgård med stora grönytor mot åkrarna.

Mycket välplanerat med en ungdomsdel med två sovrum och eget all- och duschrum. Du möts av en härlig volym i huset när du klivit in, då taket är öppet i nock och planlösningen är modern och öppen mellan vardagsrum och kök, vilket skapar härliga sällskapsytor att umgås på. En köksö delar trevligt av mot ett fint kök med inredning från Ballingslöv med nya induktionshäll, ugn och diskmaskin . En hel fönstervägg som en enda stor grön tavla mot baksidan och de angränsande åkrarna. En Contura braskamin i vardagsrummet höjer mysfaktorn och håller energikostnaderna nere. Fjärrvärme med ca 10 000 kwh/år med golvvärme med vattenburet(!) system i HELA huset. Två rymliga badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, samt infällda spotlights i taken. Insynsskyddade sovrum varav ett master bedroom på husets andra gavel med stort, helkaklat badrum med såväl dusch som bubbelbadkar samt ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset. Separat tvättstuga och groventré med ny tvättmaskin och torktumlare.

Här bor du i ett villaområde med härlig gemenskap, mitt i naturen, bra kommunikationer och 5 minuters promenad via en genväg till mycket välrenommerad skola.

Varmt välkommen - Nytt, mot skogen med bästa grannarna

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du på ett klinkergolv och genomgående i hela huset är det golvvärme från vattenburet(!) system vilket innebär en behaglig värme och inga radiatorer. I anslutning till entrén ligger en klädkammare med hängare och hyllor.

Vardagsrum

Öppet från hallen ligger ett spatiöst vardagsrum med härlig volym då taket är öppet i nock. Stora fönsterpartier och dörr pryder en hel vägg som en grön tavla av baksidans fina trädgård som angränsar till ett jordbrukslandskap. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och en ny 2019 braskamin från Contura höjer mysfaktorn, värmen och håller samtidigt ner energikostnaderna.

Kök

Med modern öppen planlösning från vardagsrummet ligger ett fint kök med inredning från Ballingslöv med ett fönster vid diskbänken som släpper in dagsljuset. En köksö delar fint av mot vardagsrummet. Köket är utrustat med hel kyl, hel frys, rostfri mikro och fläkt samt nyare 2021 induktionshäll, ugn och diskmaskin.

Master bedroom

Till vänster från kök och vardagsrum ligger ett total insynsskyddat sovrum, master bedroom med fyra garderober och fina fönster mot den grönskande baksidan.

Badrum

Intill master bedroom ligger ett rymligt badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt infällda spotlights i taket som tillsammans med ett fönster ger ett härligt ljus. Badrummet är utrustat med såväl dusch som bubbelbadkar.

Tvättstuga/grovkök

Med egen ingång från gaveln ligger ett grovkök/tvättstuga med klinkergolv, tvättho och ny 2022 bänkskiva samt skåp. Tvättstugan är utrustad med ny 2021 tvättmaskin och torktumlare.

Ungdomsavdelning

Till höger från vardagsrummet ligger en ungdomsavdelning med två totalt insynsskyddade sovrum med parkettgolv i ek och två garderober i vardera sovrum. Ett allrum med fönster åt två håll. I anslutning till allrummet ligger ett duschrum med kakel på väggarna, klinker på golvet och infällda spotlights i taket.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Nedre Hattmursvägen 11, 80648 Gävle

Område

Hille - Västerbacken

Boarea

122 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

1328 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

3.357.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  4
  • Totalt belopp: 2.785.500 kr
Driftkostnad:

Årlig elförbrukning: 9.667 krkWh/år

Elkostnad: 33.000 kr/år

Försäkringskostnad: 4.600 kr/år

Renhållning: 2.000 kr/år

Sotning: 200 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.800 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift: 9.525 kr/år

Total driftskostnad: 45.600 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

2011

TV/Internet

GavleNet i alla rum

Byggnadskommentar

Ny 2015 plattsättning.

Energiprestanda

116 kwt/kvm/år

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Liggande träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme, braskamin

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Carport, förberedd för att bygga in om man så önskar, med elbilsladdare.

Två förråd varav ett isolerat.

Ny 2015, isolerad friggebod med gästrum, bastu och omklädning.

Energideklaration utförd

2014-05-08

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Trevligt lantligt område med blandad bebyggelse, hus, villor och radhus från 1800-talet till nybyggen. Åkermark, hagar och skog i omgivningarna. Bensinmack och bilverkstad. Pizzerior i området. Barnvänligt.
Milbogården förskola , Milbo fritidsgård, Varvaterassen förskola, Daggmasken (pers. koop.) Spunken(pers.koop.) Milboskolan åk 6-års -åk 6.
Hille kommundel är belägen norr om Gävle och var fram till 1969 en egen kommun. Avståndet till Gävle centrum är från Hille kyrka ca 7 km. Cykelväg via Forsby, 6 km till centrum. Området har fått sitt namn efter en järnåldersby som var belägen invid nuvarande Hille kyrka. Hille utgör idag till stor del jordbruksbygd, men inslag finns av äldre industri. Bruket Oslättsfors är välbevarat och av riksintresse för
kulturmiljövården. Hille har alltmer kommit att utvecklas till ett viktigt bostadsområde, med orterna Forsby, Åbyggeby, Hille, Björke och Trödje.
Goda strövområden i skog och mark med möjligheter till bär- och svampplockning. Nära till sportanläggningar som Hille IP, Testebovallen, Skidstavallen med motionsspår och en av Sveriges största golfanläggningar Gävle Golfklubbs 36-hålsbana, pay-n-play. Närbelägen skoterled om vintrarna. Gångavstånd till barnvänliga Forsbybadet och ca 3 km från Engeltofta/Bönan med havsbad. Fågeltorn i Björke i norra änden av Mårdängssjön. Något för alla...