Hillevik

Tullgrindsvägen 2B

160 KVM 6 rum och kök 1.975.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

160 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

1.975.000 kr

Läget! 1 975 000 kr - Mellan hav & sjö mot skogen, stort parhus med lättskött tomt & stor carport...

Här bor du med en härlig bykänsla mellan havet och sjön med mysiga såväl båt- som badplatser, med mindre än 20 minuter från stan. Friköpt och mycket lättskött tomt mot skogen med tillhörande carport med stort förråd.

I fantastiskt fin bruksmiljö ligger detta rymliga och insynsskyddade parhus från 1991 om hela ca 160 kvm. Endast 12 421 kwh i beräknad årsförbrukning. Idag 6 rum med möjlighet till 4 sovrum. Totalrenoverat duschrum 2017. Vardagsrum i fil med parkettgolv i ek och stor kamin. Kök med charmig järnspis med utgång till altanen och i anslutning till köket ligger en stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt golvbrunn för den som vill ha en duschmöjlighet till. Möblerbar hall/allrum uppe. Bra förvaringsmöjligheter i form av klädkammare. Tre insynsskyddade och rymliga sovrum med gott om garderober varav ett större med garderobsvägg. Stort badrum med badkar och fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset. Begärt pris 1 975 000 kr. Moderniseringsbehov - bra för dig som vill sätta din egna prägel...

Historisk gammal bruksmiljö med anor från 1600-talet, som idag har en bevarad Bullerbykänsla bland invånarna.

Varmt välkommen - Unikt vid skogen mellan hav och sjö

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en välkomnande hall öppen till höger mot en rejäl tambur som lätt kan göras till ett till sovrum.

Duschrum

Till höger från hallen ligger ett totalrenoverat -17 duschrum med regnblandare, duschväggar och handdukstork med vattenburet system.

Kök

Till vänster från hallen ligger ett stort insynsskyddat kök med utgång till den härliga uteplatsen på husets framsida. Köket är utrustat med hel kyl, hel frys, spis med häll, fläkt som diskmaskin samt en järnspis vilken ger ett mysigt intryck och en varm känsla.

Tvättstuga

Till höger från köket ligger en stor tvättstuga med fönster åt två håll och fyra garderober samt en golvbrunn. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum/bibliotek

Öppet rakt fram från hallen ligger ett vardagsrum i fil med ett bibliotek med parkettgolv i ek. I vardagsrumsdelen är det en kamin.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför trappan står du i ett allrum. I anslutning till allrummets vinkel ligger två klädkammare, varav en större.

Sovrum

Längst in i allrummet ligger ett rymligt och insynsskyddat sovrum i husets hörna med fönster åt två håll och en dubbelgarderob.

Sovrum

Rakt fram från allrummet ligger ett insynsskyddat sovrum med dubbelgarderob.

Sovrum

Till höger i allrummet ligger ett stort insynsskyddat sovrum med en hel garderobsvägg.

Badrum

Längst in till höger från allrummet ligger ett stort badrum med dubbla handfat, löst badkar och ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Tullgrindsvägen 2B, 80596 Gävle

Område

Hillevik

Boarea

160 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

439 kvm

Antal rum

6 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

1.717.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  6
  • Totalt belopp: 1.438.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 11.000 kr/år

Försäkringskostnad: 6.252 kr/år

Renhållning: 2.820 kr/år

Uppvärmning: 13.500 kr/år

Samfällighet: 12.392 kr/år

Total driftskostnad: 45.964 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1991

TV/Internet

Telias fiber

Grund

Krypgrund

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Tegel

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten, -07

Ventilation

2021 nya tilluftsventiler

Vatten

Enskilt vatten året om, samfällighet

Avlopp

Enskilt avlopp, samfällighet

Parkeringsbeskrivning

Stor carport med stort tillhörande förråd

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Hillevik är en kulturmärkt lantlig idyll belägen vid kusten ca 15 km norr om Gävle.
Här är det nära till natur, havsbad, insjöbad i Storfjärden, båthamn mm.
Vintertid går det ofta bra att åka skridskor på fjärdarna. I Hillevik finns också en pulka-backe med belysning.

Hillevik är en by med blandad modern och gammal bebyggelse. Här finns både friliggande villor, parhus, fritidshus och hyreslägenheter.
Före år 2007 var ett antal av fastigheterna anslutna till en bostadsrättsförening. De är numera inlösta av sina innehavare och bostadsrättsföreningen existerar ej längre.
Hillevik har egen vatten- och avloppsanläggning till vilken alla fastigheter i byn är anslutna. Vattnet uppfyller Livsmedelsverkets alla krav och är dessutom välsmakande.

Vid Storfjärden (kallas även Dammsjön eller Hilleviksdammen) finns en grillplats och brygga för förtöjning av mindre båtar. Under 2004 uppfylldes badplatsen med sand till en badstrand och befintligt läskydd byggdes om till en vedeldad bastu.

Det är också populärt att fiska i Storfjärden. Fiskekort krävs. Då får man även fiska i Hillesjön, Mårdängssjön, Bosjön och Norrmarkssjöarna. Läs mer om fiske på Hille fiskevårdsområdesförenings facebooksida.

Den gamla skolan i byn är en samlingspunkt och utnyttjas för möten, fester, gympa mm.
Vi förfogar även över en smedja, en verkstad och ett hönshus inom skolans område.

Båthamnen, som förvaltas av Hille Båtklubb , är en välbesökt plats. Här träffas båtägare från hela Gävle för att pyssla med sina båtar av olika slag. Båtklubben har även tagit fram ett specialsjökort i färg, Fritidskort Hillevik, som visar två inseglingsleder som klubben ordnat in till hamnen, och som båda, vid normalvattenstånd, håller ett seglingsdjup på över 2 m.

Sommaren 2003 har Gävle kommun i samråd med Länsmuseét, renoverat ”Labbit”, det gamla stenhuset invid masugnen som en gång var smedernas rastlokal.
Våren 2004 blev överfallsdammen med fiskväg klar. Det innebär att fisken nu kan vandra fritt mellan havet och Storfjärden.