Sätra

Primulavägen 96

120 KVM 5 rum och kök 2.875.000 kr
Mäklare Jessica Backman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

120 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

2.875.000 kr

Vill du bo nära naturen i en välskött villa med garage?

Nu har du chansen att förvärva denna friköpta och välskötta villa med garage på Primulavägen 96, belägen i fantastiskt naturnära läge! Här får du den bästa kombinationen av lugnt och familjevänligt område samtidigt som du har skog och natur precis runt hörnet.

Via altanen på framsidan kommer du in på entréplan där du hittar en hall med praktisk förvaring, ett rymligt kök, ett vardagsrum med kamin och utgång till baksidans stora inglasade altan, ett allrum/sovrum, ett duschrum och ett tvättrum. En trappa upp finns tre sovrum, varav ett med utgång till balkong, samt ett rymligt badrum. I denna villa finns flertalet fönster i samtliga väderstreck, vilket skapar ett härligt genomgående ljusinsläpp. Samtliga sovrum är tapetserade (-16). Vidbyggt garage med utmärkta förvaringsutrymmen. Via samfälligheten har du tillgång till kvarterslokal, tvättstuga och lekplats.

Tomten om 438 kvm upplevs större i och med det angränsande skogsområdet. Härifrån kan du lyssna på skogens vindsus, fågelkvitter och grilla invid skogsbrynet. Direkt från tomten kan du ta dig vidare ut i skogen för en promenad eller bär- och svampplockning. Goda bussförbindelser finns i närheten och i närområdet hittar du förskola, skola, matbutik, apotek, restaurang och flertalet sportarenor.

Mäklare

Jessica Backman

Fastighetsmäklare
0706-237910
jessica@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom ytterdörren står du i en välkomnande hall utrustad med praktiska garderober med inbyggd belysning.

Kök

Direkt till höger om hallen ligger ett rymligt kök utrustat med fullstor kyl och frys (-17) , diskmaskin (-19), spis med induktionshäll (-15), fläkt, integrerad mikrovågsugn och kaklat stänkskydd. Härligt ljusinsläpp från två väderstreck.

Vardagsrum

Vidare till höger om hallen ligger ett vardagsrum som är utrustat med värmande kamin, stort fönsterparti och fint parkettgolv. Vidare från vardagsrummet kan du kliva ut på den inglasade altanen med infravärme och vidare ut på gräsmattan. Från såväl vardagsrummet som altanen har du en iögonfallande vy mot lummig bakgård och skogsparti.

Allrum/Sovrum

Rakt fram från hallen, i anslutning till vardagsrummet, ligger ett allrum med parkettgolv och fönster åt två håll. Kan användas som sovrum om så önskas.

Duschrum

Till vänster om hallen ligger ett rymligt duschrum med kaklade väggar och ljusinsläpp från fönster. Utrustat med dusch, WC och handfat med ny blandare.

Tvättrum

Direkt till vänster om hallen ligger ett tvättrum utrustat med tvättmaskin (-19), torktumlare (-19), tvättho och förvaringsutrymmen.

Sovrum

Upp för trappan, till vänster, ligger ett sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och utgång till balkong med markis.

Sovrum

Vidare till vänster ligger ett sovrum med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Badrum

Rymligt badrum med kaklade väggar och ljusinsläpp från fönster. Utrustat med badkar, WC, handfat med ny blandare, spegelskåp och elburen handdukstork.

Sovrum

Till höger om trappan ligger ett sovrum med heltäckningsmatta och goda förvaringsmöjligheter.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Primulavägen 96, 80638 Gävle

Område

Sätra

Boarea

120 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

438 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Balkong/Uteplats

Såväl altan som balkong med markis finns på husets framsida med trevlig förmiddagssol. På husets baksida finns en inglasad altan med infravärme och eftermiddags-/kvällssol som vetter mot skogsområde.

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

1.848.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  2
  • Totalt belopp: 1.350.032 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 7.450 kr/år

Försäkringskostnad: 6.100 kr/år

Renhållning: 2.700 kr/år

Uppvärmning: 13.500 kr/år

Sotning: 400 kr/år

Samfällighet: 12.000 kr/år

Total driftskostnad: 42.150 kr/år

Vatten och ComHems kabel-TV grundutbud ingår i samfälligheten. Även snöskottning och tillgång till kvarterslokal att hyra, tvättstuga och lekplats finns att tillgå i samfälligheten. Planerad avgiftshöjning av samfällighetsavgiften from april år 2021 med 100 kr/mån. Utöver driftskostnader tillkommer kostnad för fastighetsavgift/-skatt 8 524 kr/år.

Byggnad

Byggnadsår

1992

TV/Internet

Fiber finns indraget i fastigheten! Fibern är kostnadsfri fram till sommaren år 2022 (avgift redan betald av säljare). Alternativt via ComHem 3-hål i väggen.

Utförda renoveringar

Nytt räcke och nytt golv på balkong (-17)
Målning av fasad på huset och garaget (-15)

Byggnadstyp

2-plansvilla

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Infart med plats för två bilar samt garage med förrådsutrymme.

Energideklaration utförd

2012-06-19

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

220

Besiktningsman

Patrik Lundholm, OBM Fuktteknik AB

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Här bor du i barnvänligt och naturnära område med närhet till såväl förskolor och skolor som till arenaområdet. I närhet till Primulavägen håller det just nu på att byggas en stor lekpark, Tussilagoparken. Sätra är en stadsdel i Gävle med över tiotusen invånare, belägen cirka tre kilometer från stadskärnan. Idrottsföreningen IK Sätra, med sektioner som fotboll, ishockey, bordtennis, innebandy samt volleyboll, har sitt ursprung och säte i stadsdelen. Sätra består av olika bostadsområden, höghus i östra delen och radhus och villor i västra. I mitten finns Sätra centrum med diverse affärer och samhällsservice som hälsocentral, folktandvård och äldreboende på Forellplan (f.d. Sätrahemmet).