Söder/Fjärran höjder

Drejargatan 13B

74 KVM 3 rum och kök 1.825.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

74 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

1.825.000 kr

Carport ingår! Väldisponerad gavellägenhet med stor balkong, belägen i attraktivt villaområde.

Välplanerad gavellägenhet med stor balkong i bästa sydvästläge - belägen i attraktivt villaområde. Plats i carport med motorvärmaruttag ingår i månadsavgiften! Här bor du högst upp i huset på gaveln med grönskande träd som omsluter lägenheten, vilket ger ett insynsskyddat läge.

Lägenheten är välskött och erbjuder generösa ytor i samtliga rum. Välkomnande hall med anslutande kapprum, utrustat med två praktiska klädkammare och en platsbyggd garderob som medför goda förvaringsmöjligheter. Kök med utrymme för matplats, utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, häll och fläkt. Två rymliga sovrum. Duschrum med kaklade väggar och klinker på golvet med värme. Ljust vardagsrum med parkettgolv och ljusinsläpp från två håll. Från vardagsrummet kan du kliva ut på lägenhetens stora balkong som är utrustad med eldriven markis och blicka ut över grönskande villakvarter.

Här bor du i attraktivt villakvarter mellan Fjärran höjders härliga bad-/grönområden och söders levande puls. Närhet till Boulognerskogen, konserthuset, högskolan och centrum.

Varmt välkommen - Något för alla!

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Via säkerhetsdörren kliver du in i en luftig hall med parkettgolv, klädkammare och kapprum direkt till vänster. I kapprummet hittar du ytterligare en praktisk klädkammare samt en platsbyggd garderob för avhängning och förvaring.

Kök

Till höger om hallen ligger ett kök utrustat med kyl/frys, ugn i praktisk arbetshöjd, diskmaskin (-18), häll, fläkt och kaklat stänkskydd. Här finns gott om plats för matgrupp.

Sovrum

Längre fram, till höger om hallen, ligger ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns fyra garderober.

Duschrum/WC

Rakt fram från hallen ligger ett duschrum med kaklade väggar och klinkergolv med värme. Utrustat med WC, dusch, handfat och spegelskåp. Förberett för tvättmaskin.

Vardagsrum

Till vänster om hallen ligger ett rymligt vardagsrum med fönster åt två håll och parkettgolv. Från vardagsrummet finns utgång till stor och möblerbar balkong i bästa sydvästläge, utrustad med eldriven markis.

Sovrum

Vidare från kapprummet ligger ett sovrum med två platsbyggda garderober.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

14

Gatuadress

Drejargatan 13B, 80264 Gävle

Område

Söder/Fjärran höjder

Boarea

74 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 12,5
  • Andelstal insats: 12,5
  • Andelstal avgift: 12,5
  • Reparationsfond: 3.389 kr, kontrollerat: 2022-05-31
Månadskostnad:

3.850 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning
  • Vatten
  • Internet
  • Kabel-tv
Driftkostnad:

Hushållsel: 9.600 kr/år

Försäkringskostnad: 1.200 kr/år

Total driftskostnad: 10.800 kr/år

Pantsättning

är pantsatt

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

BRF Biet 11

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

8

Byggnadsår

1963

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Lennart Larsson 070-332 22 19.
Ekonomisk förvaltare Fastighetsägarna.

TV/Internet

Kabel-TV grundutbud samt fiber via GavleNet ingår i månadsavgiften!

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett matkällarförråd. Föreningens källare är renoverad och där hittar du cykelförråd, verkstad, föreningslokal och tvättstuga.

Utförda renoveringar

2004: Stamrust
2010: Fönster och ytterdörrar
2012: Tvättstuga

Kommande renoveringar

För mer information, se föreningens årsredovisning.

Parkeringsbeskrivning

Till lägenheten hör en plats i carport med motorvärmaruttag.

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. Söder är en stadsdel med nyare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.
Här finns restaurangerna! Längs den södra delen av Kungsgatan finns mängder av affärer, restauranger krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.