Söder/Fjärran höjder

Parkvägen 32 A

19 KVM 1 rum och kök 630.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

19 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

1 st Mer fakta

Pris

630.000 kr

Compact living i attraktivt läge med nytt kök och låg månadsavgift?

Attraktivt och lugnt beläget compact living med nytt kök och närhet till såväl stan som högskolan, motorvägen och naturen.

Hall med en garderob med överskåp. Rymligt duschrum med egen tvättmaskin(!) och duschväggar i glas. Rum med fint golv av stavparkett i ek och nytt kök med integrerad diskmaskin(!) och kyl. Vidare är köket utrustat med spishäll, rostfri fläkt och ugn. Vidbyggt snyggt med köket ligger en rymlig dubbelgarderob.

Månadsavgift endast 1 358 kr inklusive värme, vatten, bredband och tv. Begärt pris 575 000 kr.

Varmt välkommen - Mycket bra alternativ till övernattnings- eller studentrum.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en hall med en garderober med överskåp.

Duschrum

Direkt till vänster från hallen ligger ett duschrum med duschväggar i glas. Duschrummet är utrustat med egen tvättmaskin från 2019. (Ingen el i spegelskåpet över handfatet.

Rum

Rakt fram i hallen ligger ett rum med golv med stavparkett i ek. Rummet har 2017 utrustat med helt nytt kök med integrerad diskmaskin(!) och kyl med frysfack. Vidare är köket utrustat med rostfri ugn och mikro. En stor dubbelgarderob har placerats snyggt i anslutning till köket. I taket är det infällda spotlights med dimmer.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

12

Gatuadress

Parkvägen 32 A, 80254 Gävle

Område

Söder/Fjärran höjder

Boarea

19 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

1 st

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 3,9
Månadskostnad:

1.358 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Nej
Driftkostnad:

Hushållsel: 1.200 kr/år

Total driftskostnad: 1.200 kr/år

Pantsättning

är pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Biet 10

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

11

Byggnadsår

1955

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Gunnel Hellström 0707525447.

TV/Internet

Telias Fiber

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns förråd, cykelrum och tvättstuga i huset!

Utförda renoveringar

Nya fönster baksida och renovering balkonger 2018
Nya vattenstammar och badrum 2005
Nya fönster framsidan 2004

Energiprestanda

156 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2019-12-19

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Energiprestanda

156

Energiprestanda, primärenergital

148

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. Söder är en stadsdel med nyare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.
Här finns restaurangerna! Längs den södra delen av Kungsgatan finns mängder av affärer, restauranger krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.