Söder/Fjärran höjder

Parkvägen 32A

51 KVM 2 rum och kök 1.540.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

51 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.540.000 kr

En gnistrande stjärna som lyser upp som en diamant i skyn - måste bara ses!

Nu har du hittat rätt, precis som i visan. "Blinka, lilla stjärna där, hur jag undrar vad du är. Fjärran lockar du min syn, lik en diamant i skyn"

Direkt när du klivit in möts du av ljuset som genomsyrar harmoniskt från öst till väst i hela lägenheten. Köket är genomtänkt renoverat och har samtidigt öppnats upp så att rymdkänslan och ljuset får flöda fritt. - Det bästa av världar mellan modern öppen planlösning och dåtidens klassiska funkis. Några exempel på detaljer är integrerade maskiner, servo drive (elektrisk"tryck-och-öppna") till lådan med avfallskärl och bänkskivor av klass i vit komposit. Kök och sovrum vätter insynsskyddat mot öster och serverar fria härliga utblickar mot parken och villorna på söder. I det ogenerade sovrummet är det smarta förvaringslösningar. Rakt fram i hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Duschrummet har lyfts med nya duschväggar i glas, ny kommod och spegelskåp av genomgående speglar. I väst ligger ett ljust vardagsrum som leder ut till en soldränkt balkong i lä med härligt västerläge - här kan du avnjuta en fantastisk vårlunch redan i april. Genomgående nya ytskikt. Ny el. Låg månadsavgift om 2 897 kr inklusive värme, vatten, tv och bredband.

Här bor du i attraktivt villakvarter mellan Fjärran höjders härliga grönområden och söders levande puls. Något för alla.

Varmt välkommen - En dröm som blir uppfylld

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in i hallen känner du ljuset flöda genom lägenheten då köket byggts om och öppnats upp mot hallen. I hallen sitter en tidstypisk designhatt- och skohylla från Essem. Bra förvaring i väggfasta skåp. Ett inbyggt städskåp med överskåp inryms också i hallen.

Kök

Med öppen planlösning till vänster från hallen ligger ett insynsskyddat, nytt -17 och modernt kök med vitrinluckor, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Vidare är köket utrustat med rostfri ugn och fläkt samt praktiska lösningar, bl. a. servo drive (elektrisk"tryck-och-öppna") till lådan med avfallskärl. Köket är rejält och gediget planerat med gott om förvaring.

Sovrum

Längre in till vänster ligger ett insynsskyddat sovrum med mycket bra förvaring i ett rejält garderobsparti med skjutdörrar.

Duschrum

Rakt fram i hallen ligger ett duschrum som totalrenoverats vid stamrenoveringen med kakel på väggarna och klinker på golvet. Duschrummet har utrustats med nya -17 hörnglasväggar, kommod och rymligt spegelskåp med genomgående speglar.

Vardagsrum

Till höger från hallen ligger ett luftigt och mycket ljust vardagsrum med utgång genom ny dörr till en härligt, soldränkt balkong i västerläge med lä. Balkongen är utrustad med pvc-golv och vindskydd.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

10

Gatuadress

Parkvägen 32A, 80264 Gävle

Område

Söder/Fjärran höjder

Boarea

51 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 9,75
Månadskostnad:

2.897 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Ja
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 2.400 kr/år

Total driftskostnad: 2.400 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Biet 10

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

8

Byggnadsår

1955

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Gunnel Hellström 0707525447.

TV/Internet

Telias Fiber

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga och två förråd, samt cykelrum - allt i huset!

Utförda renoveringar

Nya fönster baksida och renovering balkonger 2018
Nya vattenstammar och badrum 2005
Nya fönster framsidan 2004

Energiprestanda

156 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2019-12-19

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Energiprestanda

156

Energiprestanda, primärenergital

148

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. Söder är en stadsdel med nyare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.
Här finns restaurangerna! Längs den södra delen av Kungsgatan finns mängder av affärer, restauranger krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.