Söder/Fjärran höjder

Parkvägen 34A

126 KVM 4 rum och kök 4.575.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

126 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

4.575.000 kr

Friköpt & bekvämt gavleradhus med carport och soldränkt baksida, centralt med närhet till allt...

Friköpt, lättskött och bekvämt gavelradhus byggt 2004 med carport i anslutning till huset. Huset ligger med soldränkt baksida, centralt beläget med närhet till Fjärran Höjder och dess bad- och grönområde.

Genomgående parkettgolv i ek. Fjärrvärme med golvvärme från vattenburet system i ursprungliga entréplan. Stora sällskapsytor på båda planen. Fint klinkergolv i entrén. Kaklat badrum med hörnbubbelbadkar, bastu och dusch. Modern och öppen planlösning med stort kök med gott om skåp och hel kyl och hel frys samt integrerad diskmaskin. Allrum med dubbla dörrar till en stor balkong med härligt västerläge och rymligt förråd i anslutning. Två stora sovrum med skjutdörrsgarderober. Möjlighet till fler sovrum. Fantastisk baksida med trevliga sittnerplatser och markis. Carport med eluttag, och cykelförråd bekvämt i anslutning till huset.

Här bor du i attraktivt villakvarter mellan Fjärran höjders härliga bad-/grönområden och söders levande puls. Något för alla.

Varmt välkommen - Unikt på soldränkt gavel med carport

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat framsidans uteplats och förråd samt klivit in står du i en öppen hall med klinkergolv.

Tvättstuga/duschrum

Till höger i anslutning till hallen ligger ett tvättstuga/duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Golvbrunn finns bevarad. Tvättstugan är utrustad med wc, tvättmaskin och torktumlare. I tvättstugan är det fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Vardagsrum

Öppet rakt fram från hallen ligger ett stort, utbyggt vardagsrum i vinkel med ekparkettgolv och utgång till en soldränkt uteplats på baksidan. Den utbyggda delen blir som en vinterträdgård med alla fönster som ger ett fantastiskt ljus.

Kök

Till vänster i vardagsrummet med ekparkettgolv och modern, öppen planlösning ligger ett kök med gott om skåp och bänkskivor i massiv ek. Köket är utrustat med hel kyl, hel frys, rostfri fläkt och spis med häll, samt integrerad diskmaskin.

Övervåning - All-/sovrum

När du kommit upp står ligger ett allrum rekt fram med ekparkettgolv och utgång till en stor balkong med härligt västerläge och förråd i anslutning.

Badrum

Direkt till höger när du kommit upp ligger ett badrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Badrummet är utrustat med hörnbubbelbadkar, bastu och dusch. I badrummet är det ett stort fönster som släpper in det härliga ljuset.

Sovrum

Direkt till vänster uppe ligger ett rymligt sovrum med ekparkettgolv, rejäl skjutdörrsgarderob och markis.

Master bedroom

Längst in till vänster ligger ett master bedroom med ekparkettgolv, rejäl skjutdörrsgarderob och markis.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Parkvägen 34A, 80264 Gävle

Område

Söder/Fjärran höjder

Boarea

126 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

190 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

3.185.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  1
  • Totalt belopp: 1.802.000 kr
Driftkostnad:

Hushållsel: 7.000 kr/år

Försäkringskostnad: 3.500 kr/år

Renhållning: 2.500 kr/år

Uppvärmning: 11.000 kr/år

Vatten och Avlopp: 3.500 kr/år

Total driftskostnad: 27.500 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

2004

TV/Internet

GavleNets fiber

Utförda renoveringar

Utbyggt 10 kvm 2011

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Papp, falsad plåt

Fönster

3-glasfönster isoler

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Radon kommentar

14 bq 2008

Övriga byggnader

Cykelförråd vid carportarna
Förråd vid entrén och uppe i anslutning till balkongen

Parkeringsbeskrivning

Carport med eluttag bekvämt i anslutning på gaveln

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. Söder är en stadsdel med nyare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.
Här finns restaurangerna! Längs den södra delen av Kungsgatan finns mängder av affärer, restauranger krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.