Söder

Sörbygatan 76

53,5 KVM 2 rum och kök 1.160.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

53,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.160.000 kr

På söder! Nytt från 2018/19(!) bl. a. Marbodalkök, duschrum, stammar, el, fönster & dörrar

På attraktiva söder ligger denna genomgående renoverade tvåan med nytt kök från Marbodal och helkaklat duschrum med golvvärme.

Snyggt kök från Marbodal med parkettgolv i ek och rostfria maskiner, bl. a. diskmaskin. Fönsterbrädor i sten. Parkettgolv i ek. Duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med värme och, infällda spotlights i taket. Rymligt vardagsrum med plats för matbord och utgång till en rymlig balkong med trätrall. Stort sovrum lugnt beläget mot föreningens innergård. Ny ljudisolerad säkerhetsdörr leder dig till en välkomnande hall med två garderober med överskåp.

Här bor du i den populära stadsdelen Söder/Södertull med närhet till såväl centrum som centralstationen. En kort promenad bort hittar du söders stora utbud av restauranger, matbutiker och affärer. Föreningen har gjort genomgående renoveringar under år 2018/2019, bl.a. nya vatten och avloppsledningar, ny el fram till lägenheterna samt nya ljudisolerade fönster och säkerhetsdörrar.

Varmt välkommen - Mycket nytt i fastigheten

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom den nya säkerhetsdörren, står du i en hall med parkettgolv i ek. I hallen inryms två garderober med överskåp.

Vardagsrum

Till vänster från hallen ligger ett rymligt vardagsrum med stavparkettgolv i ek. Från vardagsrummet är det utgång till en balkong med trätrall. Balkongen ligger lugnt belägen mot föreningens innergård.

Sovrum

Rakt fram i hallen ligger ett rymligt sovrum med fyra garderober med överskåp.

Duschrum

Till höger från hallen ligger ett totalrenoverat 2018/-19 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. I taket är det infällda spotlights.

Kök

Rakt fram till höger i hallen ligger ett kök med parkettgolv i ek. Hela köket renoverades 2018/-19 med nytt parkettgolv i ek, ny inredning från Marbodal(!), induktionshäll och rostfria maskiner varav kyl/frys, ugn och fläkt samt diskmaskin.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

05

Gatuadress

Sörbygatan 76, 80255 Gävle

Område

Söder

Boarea

53,5 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 0,0621
Månadskostnad:

3.184 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning
  • Vatten
Driftkostnad:

Bredband/TV: 4.188 kr kr/år

Total driftskostnad: 4.188 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Portalen på Södertull

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

15

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta föreningen via Charles Pocock 073-0568839.

TV/Internet

Fiber via Bahnhof (1000/1000 Mbit/s). Obligatoriskt tillägg om 349 kr/mån för bredband.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Tvättstuga och cykelförråd finns i föreningen. Stor gemensam innergård.

Utförda renoveringar

2017: Renovering av yttertak mot söder
2018/19: Nya vatten och avloppsledningar. Ny el fram till lägenheterna och ny elcentral med automatsäkringar. Nya fönster och nya säkerhetsdörrar. Målning av trapphuset. Målning av vägg och innertak i källare. Renovering av tvättstuga samt ny tvättmaskin och ny torktumlare. I lägenheterna: Renovering av kök och badrum.

För mer information, se föreningens ekonomiska plan.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. På norr är bebyggelsen mer kompakt och det är här du hittar Gävles sekelskiftespalats. Söder är istället en stadsdel med modernare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Oavsett vilken sida du väljer att bosätta dig på är du dock mitt i händelsernas centrum och med gångavstånd till Centralstationen.
Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.

På Söder finns restaurangerna! Längs den södra delen av Kungsgatan finns mängder av affärer, bl. a. Ica och Konsum, restauranger, krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.