Södertull

Batterigatan 30

140 KVM 6 rum och kök 4.300.000 kr
Mäklare Jessica Backman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

140 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

6 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

4.300.000 kr

Vill du bo centralt i ett spatiöst bostadsrättsradhus i välskött förening?

Varmt välkommen till Batterigatan 30 och detta spatiösa bostadsrättsradhus med stor potential, beläget på centrala och populära Södertull!

Så snart du klivit in på entréplan slås du av det praktfulla vardagsrummet med öppet i nock, inomhusbalkong, stort iögonfallande fönster och eldstad. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och matsal i kombination med inomhusbalkongen bidrar till härliga sällskapsytor. Från matsalen kan du kliva ut på altanen i bästa sydvästläge med fritt läge och sedan vidare ut på gräsmattan. På entréplan hittar du även ett rymligt kök, ett sovrum och en mindre WC. En trappa upp hittar du ett badrum med fransk balkong, två sovrum och ett allrum, varifrån du kan nå inomhusbalkongen. I källarplan finns en stor gillestuga, två rymliga förråd, en matkällare och en tvättstuga.

Här bor du i en attraktiv och välskött bostadsrättsförening med närhet till hälsocentral, apotek, förskolor, skolor och busshållplatser. En kort promenad bort hittar du Söders stora utbud av restauranger, matbutiker och affärer.

Välkommen att se möjligheterna på visning!

Mäklare

Jessica Backman

Fastighetsmäklare
0706-237910
jessica@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Via den fina stentrappan vid entrén kommer du in i hallen som är utrustad med en praktisk platsbyggd garderob.

WC

Direkt till höger om hallen finns ett mindre toalettrum med härligt ljusinsläpp från fönster. Utrustad med klinkergolv, toalett och tvättställ.

Kök

Till vänster om hallen ligger ett rymligt kök med gott om utrymme för förvaring och plats för matbord. Ny blandare (-20). Utrustat med fullstor kyl, spis, fläkt och diskmaskin (vitvarorna inte har använts det senaste året).

Matsal

Vidare från köket ligger en inbjudande matsal med vackert fiskbensparkett i ek. Här finns plats för hela familjen. Från matsalen kan du kliva direkt ut på den härliga altanen i bästa sydvästläge med fritt läge.

Sovrum

Sovrum utrustat med en praktisk platsbyggd garderob.

Vardagsrum

Från såväl hallen som i öppet läge från matsalen ligger det praktfulla vardagsrummet. Här slås du direkt av det stora iögonfallande fönstret utrustad med markis, den öppna spisen, inomhusbalkongen och den fantastiska takhöjden med öppet till nock. Från övervåningen når du inomhusbalkongen där du kan stå och blicka ut över vardagsrummet. Vackert fiskbensparkett i ek, enhetligt med matsalen.

Badrum

Till vänster från trappan ligger ett rymligt badrum med ljusa kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med badkar, toalett och tvättställ. Från badrummets härliga franska balkong kan du se ut över bostadsrättsföreningens innergård.

Allrum

Öppet rakt fram från trappan ligger ett möblerbart allrum. Från allrummet kan du kliva ut på inomhusbalkongen, där du kan blicka ut över vardagsrummet.

Sovrum

Rakt fram från trappan ligger ett sovrum med en platsbyggd garderob.

Sovrum

Vidare till höger från allrummet ligger ett större sovrum med utgång till balkong som vetter mot den lummiga bakgården. Tre stycken praktiska platsbyggda garderober.

Källare

Ned för trappan, till höger, ligger en stor gillestuga med vackra källarfönster och eldstad (se sotningsprotokoll). Två stora förråd med goda förvaringsmöjligheter. Matkällare. Tvättstuga med klinkergolv och kaklade väggar, utrustad med tvättmaskin och diskho.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

A3

Gatuadress

Batterigatan 30, 80260 Gävle

Område

Södertull

Boarea

140 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

6 st , varav 3 st sovrum

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 3,832
  • Andelstal insats: 3,9922
  • Andelstal avgift: 0,0386
Månadskostnad:

6.528 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Nej
Driftkostnad:

Hushållsel: 5.400 kr/år

Försäkringskostnad: 2.100 kr/år

Obligatoriskt tillägg: Kabel-TV/Bredband via ComHem: 3.096 kr kr/år

Total driftskostnad: 10.596 kr/år

Pantsättning

är inte pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

BRF Linden

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1954

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta föreningen via Lars Skogsberg 070-4140924.

TV/Internet

Obligatoriskt tillägg på 258 kr/mån för kabel-TV och bredband via ComHem.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga, cykelrum och sophus finns i bostadsrättsföreningen.

Utförda renoveringar

-19: Installation av pumpstopp
-19: Brandskyddskontroll, sotning av kanaler till kök och eldstäder
-19: Utbyte av plank till uteplatser
-18: Nyplantering av 4 träd och 3 buskar
-17/18: Renovering av fönster, altan- och balkongdörrar
-17: Utbyte av 3 fasadstegar
-16: Översyn av tak, målning av krönplåtar, plåtskorstenar mm
-15: Byte av vattenmätare
-15: Byte av garageportarna
-15: Byte av yttre belysning

För tidigare utförda renoveringar och mer information se föreningens årsredovisning.

Kommande renoveringar

Byte av resterande tak på "B"- och "C"-längan under år 2020.
Renovering/målning av träpartier på "B"- och "C"-längan under år 2020.

Parkeringsbeskrivning

Bostadsrättsföreningen förfogar över 18 st garageplatser samt ett antal parkeringsplatser både med och utan motorvärmare, till samtliga är det separat kö.

Energideklaration utförd

2018-04-21

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Energiprestanda, primärenergital

131

Besiktningsman

Bengt Olsson

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Gävle centrum delas av Gavleån som rinner igenom hela stadskärnan. I folkmun bor du på Söder eller Norr, och de två ”stadsdelarna” i centrum skiljer sig en del åt – trots att du i dem båda bor mitt i stan. På norr är bebyggelsen mer kompakt och det är här du hittar Gävles sekelskiftespalats. Söder är istället en stadsdel med modernare bebyggelse som pulserar av liv, även på kvällstid. Oavsett vilken sida du väljer att bosätta dig på är du dock mitt i händelsernas centrum och med gångavstånd till Centralstationen.
Sveriges Fängelsemuseum ligger på söder intill Gävle slott. Här kan du gå på utställningar och besöka fängelsehålor som byggdes redan på 1500-talet. Stadsbiblioteket ligger vid slottstorget.

På gångavstånd från Södertull hittar du Söder med alla dess restauranger! Längs den södra delen av Kungsgatan finns även mängder av affärer, bl. a. Ica och Konsum, restauranger, krogar och pubar som passar alla smaker. Den här delen av stan pulserar från morgon till kväll. Inför jul ställer man sedan 1966 upp en stor julbock i halm på slottstorget. Julbocken är på senare tid en världskändis och har blivit lite av en symbol för Gävle.