Stigslund

Tallåsvägen 12

55 KVM 2 rum och kök 1.275.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

55 kvm

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum Mer fakta

Pris

1.275.000 kr

Egen altan - Med radhuskänsla, rymlig hörnlägenheten, fritt belägen på egen våning i bra förening

Egen altan - Med radhuskänsla, rymlig hörnlägenheten, fritt belägen på egen våning i bra förening

En trappa ner i souterrängdelen med radhuskänsla ligger denna mycket ljusa och rymliga hörnlägenhet med egen altan och nyare kök. Genomgående klinker- och parkettgolv. Köket ligger fritt mot härliga grönytor. Köket är utrustat med hel kakelvägg, nyare inredning, spotlights, massiva bänkskivor i ek och bl. a. diskmaskin. Stort och totalt insynsskyddat sovrum med hel garderobsvägg med skjutdörrar. Stort vardagsrum med parkettgolv i ektilja och hel fönstervägg med stenfönsterbrädor samt utgång till en rymlig altan med trätrall. Altanen ligger fritt längst ner på hörnan. Totalrenoverat duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, och förberett för egen tvättmaskin. Förråd intill lägenheten med egen dörr. Två entréer i huset, varav den ena utan ett enda trappsteg. Månadsavgift 2 941 kr inkl. värme, vatten, tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Mycket bra förening med bl. a. nya vattenstammar, dörrar och fönster samt fiber från Gavlenet. I föreningen finns samlingslokal, gym, flera sittnerplatser, grill, pergola och boulebana. Nära till förskola, skola och flertalet matbutiker, samt med goda kommunikationer och bra cykelvägar till centrala Gävle. Här finns även närhet till friluftsliv med natursköna motionsspår runt knuten och Gavlehov på gångavstånd.

Varmt välkommen - På egen våning med egen altan

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom den nya säkerhetsdörren från trapphuset, med eget förråd i granndörren, möts du av den moderna och öppna planlösningen med klinker innanför entrédörren och vidare ligger ett parkettgolv i ektilja.

Vardagsrum

Helt öppet från hallen ligger det ljusa och rymliga vardagsrummet med parkettgolv i ektilja, stora fönsterpartier och utgång till en stor uteplats med trätrall och skyddande räcke med grind ut till gräsmattan.

Duschrum

Direkt till höger när du klivit in ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Badrummet är förberett för tvättmaskin och utrustat med hörnduschväggar, handdukstork med vattenburet system.

Kök

Till vänster från hallen ligger ett nyare och insynsskyddat kök med hel kakelvägg, nyare inredning, vitrindel och bänkskivor i massiv ek. Köket är utrustat med gott om skåp, spis, svart fläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Sovrum

Vidare från köket ligger ett totalt insynsskyddat och stort sovrum med parkettgolv i ek, nyare garderobsvägg med skjutdörrar och golvvärme med vattenburet(!) system.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

19

Gatuadress

Tallåsvägen 12, 80641 Gävle

Område

Stigslund

Boarea

55 kvm

Antal rum

2 st , varav 1 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 0.9707
Månadskostnad:

2.941 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning
  • Vatten
  • Internet
  • Kabel-tv
Driftkostnad:

Hushållsel: 2.856 kr/år

Total driftskostnad: 2.856 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

HSB Brf Stigshöjden

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

178

Byggnadsår

1961

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Nils-Gunnar Forsberg på telefon 070-3316600 eller maila på ordf@tallasvagen.se

Se även föreningens hemsida: www.stigshojden.se

TV/Internet

Tele2:s grundutbud ingår i månadsavgiften/Tele2s tre hål ingår i månadsavgiften!

Utförda renoveringar

1998 Nya vattenstammar och totalrenovering av badrum
2002 Nya fönster
2011 Nya säkerhetsdörrar
2021 Sex nya parkeringsplatser plus två el-bilplatser
2022 Radonmätning

Under 2023 planerar föreningen
Föreningen håller på att ta in offert gällande solceller

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns tvättstuga, två förråd i källaren, varav en matkällare och ett i en egen dörr intill lägenheten i huset. I föreningen finns det ett gemensamt gym samt en föreningslokal. Innergården är försedd med grill, pergola, boulebana och en lekplats.

Utförda renoveringar

1998 Nya vattenstammar och totalrenovering av badrum
2002 Nya fönster
2011 Nya säkerhetsdörrar
2021 Sex nya parkeringsplatser plus två el-bilplatser
2022 Radonmätning

Under 2023 planerar föreningen
Föreningen håller på att ta in offert gällande solceller

Energiprestanda

120 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2020-02-28

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Energiprestanda, primärenergital

115

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Stigslund är en etablerad stadsdel, ett par kilometer från Gävle centrum. I stadsdelen, som byggdes i huvudsak på slutet av 50- och början av 60-talet, ligger många fastigheter uppe på den så kallade Stigshöjden. Från de högre husen i de centrala delarna har man därmed en fantastisk utsikt över horisonten.
Stigslund är en stadsdel med lika nära till Gävle stad som till skogen. Många av husen har den riktiga storskogen i ryggen, och där finns både rekreationsområden och elljusspår. Samtidigt tar det inte mer än en kvart att cykla längs den omtalade "trav-rakan" och in till Gävles centrala delar. Välrenommérad skola och förskola, Stigslund Skola.
Konsum Triangeln och Lidl beläget i Stigslund. ICA i "grannbyn" Strömsbro. I Stigslund finns också flertalet restauranger som erbjuder thailändsk mat, pizza, á la carte, etc.
I Stigslund bor du också granne med hjärtat för Gävles idrotter, Gavlehov. Där har du bland annat tillgång till Brynäs IF:s hockeymatcher och fotboll på Gefle IF:s nybyggda fotbollsarena. Området har nu förstärkts med friitdrotts- och sportarena samt friluftsområde. Området har även nära till flertalet badplatser, bl.a. i Testeboån i Forsby och Strömsbro.