Strömsbro

Rösgatan 28

95 KVM 3 rum och kök 3.000.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

95 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum Mer fakta

Pris

3.000.000 kr

Vill du bo i populärt villaområde, insynsskyddat mot grönytor med bergvärme och friköpt tomt?

Insynsskyddat mot stora grönytor i attraktivt villaområde nära golfbana med två 18-hålsbanor ligger denna enplansvilla med källare och bergvärme på friköpt tomt.

Flexibel planlösning med möjlighet till tre sovrum på samma plan plus ett sovrum/gillestuga i källaren. Två totalrenoverade duschrum varav ett med bastu i anslutning. Öppen spis med insats och tidstypiska fönster samt burspråk med härlig fönsterbänk i vardagsrummet. Stort och insynsskyddat allrum som med fördel lätt kan delas av till två sovrum. Tak från 2011. Bergvärme från 2003. Friköpt tomt om 925 kvm.

Varmt välkommen - Ytterkant på området...

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en entréhall med klinkergolv och tidstypiskt, blyinfattat fönster och en glasdörr vidare in i hallen.

Kök

Direkt till vänster från hallen ligger ett insynsskyddat kök som renoverats -04. Köket är utrustat med spis med häll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

Duschrum

Längre in till vänster ligger en passage med dörr till källartrappan och dörr till ett totalrenoverat -04 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme från vattenburet system, på golvet. Ett fönster släpper in det härliga dagsljuset.

Allrum/sovrum

Vidare från såväl passagen som från vardagsrummet ligger ett insynsskyddat rum med ekparkettgolv och fönster åt två håll vilket ger ett ljust intryck. Detta rummet kan med fördel delas upp till två rum om tre rum på entréplan önskas...

Vardagsrum

Från såväl hallen som allrummet ligger ett vardagsrum med fönster åt två håll varav ett stort fönsterparti som släpper in mycket ljus. I vardagsrummet är det en öppen spis med insats. Från vardagsrummet är det utgång till ett delvis inglasat uterum.

Sovrum

Direkt till höger från hallen ligger ett sovrum med två garderober med överskåp. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare.

Källarvåning

När du kommit ner i källarvåningen ligger en hall med matkällare i anslutning. Ett totalrenoverat -05 duschrum med fönster, kakel på väggarna och klinker på golvet samt vattenburen handdukstork. Bastu. Förråd med golvbrunn. Tvättstuga med marmorklinker, tvättmaskin och fönster. En gillestuga/sovrum med fönster och fem garderober. Pannrum och verkstad.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Rösgatan 28, 80645 Gävle

Område

Strömsbro

Boarea

95 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

95 kvm

Tomtarea

925 kvm

Antal rum

3 st , varav 2 st sovrum

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

2.229.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  2
  • Totalt belopp: 1.252.000 kr
Driftkostnad:

Försäkringskostnad: 8.483 kr/år

Total driftskostnad: 38.659 kr/år

Byggnad

Byggnadskommentar

För frågor angående besiktningen ring Pontus Wiklander 0708461909 på Probaco.

Grund

Betong och murverk

Bjälklag

Betong

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Taktyp

Betongpannor, nytt -11

Fönster

2-glasfönster

Uppvärmning

Bergvärmepump, insatskamin

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Strömsbro är den äldsta av stadsdelarna och här ligger de låga 1700- och 1800-talshusen sida vid sida längs de smala gatorna. Testeboån flyter igenom Strömsbro som har växt upp kring kronobränneriet från 1776, tillhörande sädesmagasin, textilfabriken Gefle Manufakturaktiebolag från 1874, som hade europas största vattenhjul som drev spinnerimaskinerna samt tillhörande arbetarbostäder. Strömsbro herrgård finns även och är en av de större bostadshusen. Fram till 1990 talet fanns en senapsfabrik, HGS, som numera är bostäder. Strömsbro är den genuina stadsdelen med övervägande villabebyggelse. Ett kännetecken är den äldre och charmiga delen som utgör kärnan och här är husen oerhört eftertraktade. På senare år har också flera nyare områden kommit till, både med radhus och enplansfastigheter. Strömsbro är en stadsdel som ständigt växer, så här finns även gott om nyare fastigheter bland utbudet. Här är naturen nära och med Testeboån som rinner igenom hela stadsdelen skapas en känsla av lugn.

I Strömsbro ligger Testebovallens idrottsanläggning med egen fotbollsplan och hallar för ishockey, idrott och curling. Områdena har därför också ett mycket aktivt föreningsliv där många är delaktiga. I Testeboån finns badplats och goda möjligheter till fiske – från ån står du också i direkt förbindelse med havet. Golfbana 36 hål + pay-and-play. Gävle Ryttarsällskaps ridanläggning i Lervik. Skidstavallen med preparerade spår vintertid. Naturreservat i närheten. En välsorterad ICA Supermarket och Apotek.