Strömsbro/stigsgård

Laxgången 54C

98 KVM 4 rum och kök 2.650.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

98 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

2.650.000 kr

Mot grönområde med inglasat uterum, hörntomt, fräscht två toaletter

i attraktiva Strömsbro/Stigsgård ligger denna renoverade gavellägenhet i två plan med uteplats på såväl fram- som baksida. Baksidan, som är i riktning mot idylliska vattendrag, innehar även ett rymligt inglasat uterum. Till radhuset tillhör egen garageplats och förråd. Populära Stigsgård som stoltserar med bl. a. härliga gemensamhetsutrymmen, lekytor såsom tennis- och isbana samt badplats. Närhet till skola, mataffär, bussar och en av Sveriges största golfanläggningar.

Genomgående nyare ytskikt. Öppen, inbjudande hall som har klinkergolv med värme. Nyare kök med stora arbetsytor, plats för matgrupp och med maskiner i rostfritt stål. Två toaletter varav ena i totalrenoverat badrum 2020 och den andra i ett duschrum med kakel på väggarna och tvättmaskin. Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffmöbel samt med utgång mot bostadens baksida. Tre insynsskyddade sovrum varav ena, master-bedroom, har platsbyggda garderober och balkong.

Varmt välkommen - Måste ses!

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

Efter att du parkerat bilen i garaget och tagit dig fram till tomten välkomnas du av en uteplats i sydvästligt solläge. Vidare in genom ytterdörren ligger en öppen hall som har klinkergolv med värme.

Kök

Från hallen direkt till höger ligger ett nyare kök med stora arbetsytor och plats för matgrupp. Vidare är köket utrustat med maskiner i rostfritt stål så som diskmaskin, ugn, kyl/frys och fläkt.

Duschrum

Från hallen genom en kort passage på högersidan ligger ett duschrum med kakel på väggarna och tvättmaskin.

Vardagsrum

Från hallen rakt fram genom passagen ligger ett rymligt vardagsrum med parkettgolv. Vidare nås bostadens inglasade uterum från vardagsrummet.

Övervåning - Badrum

Upp genom trappan rakt fram ligger ett nytt badrum från 2020. Badrummet har eldriven handdukstork och ett badkar.

Sovrum

Upp genom trappan till höger ligger ett rymligt, insynsskyddat sovrum som har förvaring via inbyggda garderober och en balkong i sydvästligt solläge.

Två sovrum

Upp genom trappan till vänster ligger två stycken insynsskyddade sovrum

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

117

Gatuadress

Laxgången 54C, 80641 Gävle

Område

Strömsbro/stigsgård

Boarea

98 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal insats: 0,9563
Månadskostnad:

6.033 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning
  • Vatten
  • Kabel-tv
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.332 kr/år

Försäkringskostnad: 1.164 kr/år

Total driftskostnad: 5.496 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

HSB Brf Stigs gård

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta förvaltare Suzanne Östrand 070-3211232.

TV/Internet

Tele2:s basutbud ingår i månadsavgiften/Telias fiber alternativt Tele2:s tre hål i väggen.

Övriga utrymmen i föreningen

Förråd och garage tillhörande radhuset. I övrigt är det fina gemensamma utrymmen med bl a. gym, bastu, samlingslokal, tvättstuga, båtplats (separat kö), badplats och tennisplan, skridskobana vintertid m m.

Energiprestanda

146 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2022-11-20

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Energiprestanda, primärenergital

105

Läge

Områdesbeskrivning

Strömsbro är den äldsta av stadsdelarna och här ligger de låga 1700- och 1800-talshusen sida vid sida längs de smala gatorna. Testeboån flyter igenom Strömsbro som har växt upp kring kronobränneriet från 1776, tillhörande sädesmagasin, textilfabriken Gefle Manufakturaktiebolag från 1874, som hade europas största vattenhjul som drev spinnerimaskinerna samt tillhörande arbetarbostäder. Strömsbro herrgård finns även och är en av de större bostadshusen. Fram till 1990 talet fanns en senapsfabrik, HGS, som numera är bostäder. Strömsbro är den genuina stadsdelen med övervägande villabebyggelse. Ett kännetecken är den äldre och charmiga delen som utgör kärnan och här är husen oerhört eftertraktade. På senare år har också flera nyare områden kommit till, både med radhus och enplansfastigheter. Strömsbro är en stadsdel som ständigt växer, så här finns även gott om nyare fastigheter bland utbudet. Här är naturen nära och med Testeboån som rinner igenom hela stadsdelen skapas en känsla av lugn.

I Strömsbro ligger Testebovallens idrottsanläggning med egen fotbollsplan och hallar för ishockey, idrott och curling. Områdena har därför också ett mycket aktivt föreningsliv där många är delaktiga. I Testeboån finns badplats och goda möjligheter till fiske – från ån står du också i direkt förbindelse med havet. Golfbana 36 hål + pay-and-play. Gävle Ryttarsällskaps ridanläggning i Lervik. Skidstavallen med preparerade spår vintertid. Naturreservat i närheten. En välsorterad ICA Supermarket och Apotek.