Utvalnäs

Rännavägen 7

22 KVM rum och kök 2.300.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

22 kvm , enl. lantmäteriet Mer fakta

Pris

2.300.000 kr

Vill du bo vid havet? Här har du chansen att bygga ditt drömboende!

Nu har du möjlighet att förvärva denna naturtomt längs Jungfrukusten på Norrlandet med havet och båtplats som granne! - Bygglov finns på en 1,5-plans villa!

Endast 20 minuter från Gävle centrum. Med blicken på havet åt ena hållet och skogen åt andra. På andra sidan vägen ligger havet med plats för båten och den populära Skärgårskrogen i Utvalnäs med fullständiga rättigheter och där kan du avnjuta god mat med svenska smaker! Runt knuten kan du vandra på den 15 km långa kustleden runt hörnet som sträcker sig från Marskärsudden till Engeltofta. Kommunalt vatten och avlopp. Idag finns det en timrad rejäl stuga på ca 22 kvm som kan användas som gästhus och sommarstuga innan och under byggtiden.

Utvalnäs är ett gammalt fiskeläge. Bosättning har funnits på platsen sedan 1600-talet, och dit kom fiskare i början av 1800-talet. Idag är det nog ingen som missat exploateringen längs kusten norr om Gävle.

Varmt välkommen - Unikt läge för dig som vill bygga ditt drömboende

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Rännavägen 7, 80595 Gävle

Område

Utvalnäs

Boarea

22 kvm , enl. lantmäteriet

Tomtarea

1146 kvm

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

1.069.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  1
  • Totalt belopp: 1.275.000 kr

Byggnad

Byggnadsår

1962

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Tomtbeskrivning

Tomt redo att bebyggas direkt - bygglov finns!

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Utvalnäs är ett gammalt fiskeläge på Norrlandet utanför Gävle i Gävle kommun.

Bosättning har funnits på platsen sedan 1600-talet, och dit kom fiskare i början av 1800-talet när Gävles storfiskarfamiljers fjärrfiske började bli olönsamt. Fiskare flyttade även in från öarna. 1912 byggdes ett bönhus av De Ungas förbund i Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. På 1940-talet fanns där 43 fiskare och 26 båtar, 1980 åtta fiskare och tre stora trålare med uthamn i Engesberg. Där finns fiskrökerier, bland andra Wahlströms Fisk som även gör surströmmingsinläggningar.

I Utvalnäs finns ännu mycket bevarat av den gamla bebyggelsen med gistvallar och båthus. Exploateringen längs Gävles norra kustremsa är det nog ingen som har missat. Den 15 km långa kustleden runt hörnet, sträcker sig från Marskärsudden till Engeltofta. Populära Skärgårskrogen ligger här. En fiske- och à la carte restaurang med fullständiga rättigheter och delikatesser från närområdet.