Villastaden

Fredriksdalsvägen 4C

82 KVM 4 rum och kök 1.575.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

82 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

1.575.000 kr

Vill du bo i attraktivt villaområde i en insynsskyddad gavel på bottenvåningen?

Ljus och insynsskyddad gavellägenhet på bottenvåningen i anrika villakvarter. Totalrenoverat -16 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Stort kök med nylackade luckor och nya beslag. Rymliga sovrum med fina trägolv. Vardagsrum med fiskbensparkettgolv och härligt ljusinsläpp från tidstypiskt burspråk samt utgång till fritt belägen balkong på gaveln. Ny -17 lägenhetsdörr. Nya -18 fönster. Begärt pris 1 575 000 kr

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in genom den nya lägenhetsdörren står du i en hall med nytt golv.

Duschrum

I anslutning till hallen ligger ett totalrenoverat -16 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är utrustat med duschväggar, kommod och handdukstork.

Vardagsrum

Rakt fram öppet från hallen ligger ett ljust vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv och vackert burspråk med härligt ljusinsläpp. Från burspråket kommer du ut till en fritt belägen balkong på gaveln.

Sovrum

Vidare från vardagsrummet direkt till höger ligger ett sovrum med ekstavparkettgolv och en rejäl garderob med överskåp.

Sovrum

Längre in till höger från vardagsrummet ligger ett sovrum insynsskyddat och fritt beläget mot baksidan. I sovrummet ligger ett fint ekstavparkettgolv.

Kök

Till vänster från hallen via en passage ligger ett ljus kök med rymlig matplats. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis och fläkt.

Sängkammare

Vidare från köket ligger en rymlig sängkammare med ekstavparkettgolv, garderobsparti och två klädkammare varav en med dörr till köket.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

1

Gatuadress

Fredriksdalsvägen 4C, 80267 Gävle

Område

Villastaden

Boarea

82 kvm

Antal rum

4 st , varav 3 st sovrum

Våningsplan:

1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 4,28608
  • Andelstal avgift: 4,28329
Månadskostnad:

4.599 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 4.200 kr/år

Total driftskostnad: 4.200 kr/år

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Fredriksdalsvägen

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter i föreningen

33

Byggnadsår

1946

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Ingela Östblom 0768986707.

Utförda renoveringar

Stammar och badrum 2016
Lägenhetsdörrar 2017
Fönster 2018

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns förråd och tvättstuga i huset!

Utförda renoveringar

Stammar, lägenhetsdörrarna och alla fönster 2016

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet, till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel. Området är av riksintresse och motivet är "Stadens ekonomiska liv och sociala struktur kan utläsas i bl. a. villastaden från tiden kring sekelskiftet 1900." och "Villabebyggelse med höga arkitektoniska kvaliteter i trädgårdsstadskaraktär som skapar trevlig boendemiljö."(Kulturmiljöbilaga Gävle stad)
Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun. I Villastaden finns grundskolan Solängsskolan (där såväl Cat Stevens som Regina Lund varit elever) med förskoleklass och årskurserna F till 6. Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.