Villastaden

Majorsgatan 16B

145 KVM 5 rum och kök 4.475.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Boarea

145 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum Mer fakta

Pris

4.475.000 kr

Attraktivt beläget med Dansk/Brittisk känsla, mycket rymd, lummig baksida och tillhörande garage...

Här bor du i attraktiva Villastaden med allt vad det innebär i ett rymligt radhus i Dansk/Brittisk design om hela 145 kvm + källare med relax och bubbelbadkar. En prunkande baksidan som måste upplevas! En stor altan i söderläge med markis ramas in av en lummig och insynsskyddad gård. Tillhörande garage med el, vatten och fjärrstyrd port + p-plats - kan det bli bättre?

Stora sällskapsytor med charmiga detaljer såsom vardagsrum i fil med fiskbensmönstrad ekparkett, pardörrar och öppen spis samt utgång till den insynsskyddade och lummiga baksidan med altan i söderläge med markis. Modern och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Marbodalkök med ny-20 diskmaskin. Genomgående Junckers röda bokgolv med värme i hall och kök med vattenburet(!) system. Gillestuga med öppen spis och golvvärme. Badrum med upplyst bubbelbadkar och kakel på väggarna samt klinker med värme från vattenburet(!) system på golvet. Rymlig tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin och gott om förvaringsmöjligheter. På övervåningen är det tre rymliga sovrum varav ett med utgång genom pardörrar till en balkong mot den härliga baksidan. Totalrenoverat duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. I duschrummet är det ett fönster vilket släpper in det härliga dagsljuset.

Populär förening med gemensamt cykelrum i källaren och två tillhörande förråd. Nya vattenstammar 2002.

Varmt välkommen - I föreningen finns två garage varav ett tillhör detta huset

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du parkerat bilen i garaget och klivit in står du i en rymlig och välkomnande hall med klinker i sjösten och en garderobsvägg med skjutdörrar inrymmer bra förvaring. Vidare genomgående med köket ligger ett skeppsgolv från Junckers i röd bok. I anslutning till hallen ligger en totalrenoverad -02 gästtoalett med kakel på väggarna och klinker på golvet.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen genom originalpardörrar i glas ligger ett stort vardagsrum i fil med fiskbensmönstrad ekparkett, öppen spis och utgång till den prunkande baksidan som måste upplevas. En stor i altan i söderläge som ramas in av en lummig och insynsskyddad gård.

Kök

Från såväl hallen som med modern öppen planlösning från vardagsrummet ligger ett mycket stort kök med inredning från Marbodal -02. Köket är utrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd, hel kyl och hel frys -15 och ny -20 diskmaskin.

Övervåning - Duschrum

Till höger när du kommit upp till övervåningen ligger ett totalrenoverat -00 duschrum med kakel på väggarna och klinker med värme på golvet. Duschrummet är utrustat med dubbla handfat och regnblandare samt ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Sovrum

Till vänster när du kommit upp ligger ett insynsskyddat sovrum med ekparkettgolv och en dubbel garderob samt en vanlig garderob.

Master bedroom

Längre in till vänster ligger ett master bedroom med ekparkettgolv, en vanlig garderob och en garderobsvägg med skjutdörrar med gott om förvaringsplats. Via pardörrar är det utgång till en totalt insynsskyddad balkong mot den härliga baksidan.

Sovrum

Längst in till höger från hallen uppe ligger ett sovrum med ekparkettgolv, en garderob och snedtak.

Källarvåning

När du kommit nerför trappan står du i en möblerbar hall med klinkergolv. Genomgående med hall, badrum och gillestuga ligger golvvärme med vattenburet(!) system. Från hallen är det utgång till en gemensam korridor med två förråd. Rakt fram när du kommit ner ligger ett totalrenoverat -03 badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. I badrummet är ett stort bubbelbad med ljusvägg med dimmer, för mysiga vinterkvällar. Vidare från hallen ligger en stor gillestuga med öppen spis. Innanför gillestugan ligger en rymlig tvättstuga med klinkergolv. tvättmaskin, torkskåp (defekt) och hela sex garderober för förvaring. I anslutning till tvättstuga ligger ett förråd med hängare och hyllor.

Kort information

Typ av egendom

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer:

3

Gatuadress

Majorsgatan 16B, 80267 Gävle

Område

Villastaden

Boarea

145 kvm , enl. bostadsrättsföreningen

Biarea

40 kvm

Antal rum

5 st , varav 3 st sovrum

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

  • Andelstal: 8,4000
  • Andelstal insats: 8,4010
  • Andelstal avgift: 8,4000
Månadskostnad:

5.395 kr/mån

Ingår i avgiften:
  • Uppvärmning: Ja
  • Vatten ingår: Ja
  • Internet ingår: Nej
  • Kabel-tv ingår: Ja
Driftkostnad:

Hushållsel: 3.600 kr/år

Total driftskostnad: 3.600 kr/år

Pantsättning

är pantsatt

Föreningsuppgifter

Bostadsrättsförening

Brf Hyacinten i Gävle

Typ av förening

Bostadsrättsförening

Byggnadsår

1949

Allmän information

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande helena.tornquist@winn.se.

TV/Internet

Com hem/GavleNets fiber

Övriga utrymmen i föreningen

Tillhörande garage till detta hus.

Energiprestanda

200 kwt/kvm/år

Energideklaration utförd

2012-03-09

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda

200

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.