Villastaden

Runebergsvägen 28B

191 KVM 8 rum och kök 5.420.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

191 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

8 st , varav 5 st sovrum Mer fakta

Pris

5.420.000 kr

Spatiöst radhus med villakänsla i populära villastaden med möjlighet till låga uppvärmningskostnader

Generöst och ogenerat radhus med villakänsla om hela 191 kvm(!) boarea och 95 kvm biarea i populära, barnvänliga villastaden med direkt närhet till Runebergs kvarterskrog, Fjärran Höjderbadet, Gävle högskola och Solängsskolan, samtliga inom en radie på 500 m. Möjlighet till energivänlig konsumtion med fjärrvärme och hela 3 st eldstäder, en på varje plan.

Mycket kvalitetsråvaror skapar en lyxig känsla i detta 60-talshus där du med egen touch skapar ditt drömboende. Isolerat garage med fjärrport, vatten och avlopp. Plats för en bil utanför garaget. Såväl balkong som uteplats i västerläge med härlig kvällssol. Lättskött och lummig tomt med äppelträd och förvaringsmöjligheter i redskapsbod.

Öppen planlösning på entrévåning med rymliga sällskapsytor i fil med eldstad och fina fiskbensmönstrade stavparkettgolv med fris i Ek samt en stor platsbyggd bokhylla. Hall med klinker i marmorsten. Fönsterbrädor i sten. Övervåning med genomgående ekparkettgolv innehavande hela 4(!) sovrum varav ena sovrummet har såväl fransk balkong som ett eget helkaklat badrum med dusch och dubbla handfat. Stort allrum med öppen spis och markis. Rymlig källarvåning om 95 kvm med mycket förvaringsmöjligheter. Gillestuga med stor öppen spis och tillhörande pentry. Helkaklad tvättstuga med Miele-maskiner samt torkskåp. I källarvåningen finns också wc, bastu och dusch.

Varmt välkommen - Mycket stort och lättskött

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du klivit in står du i en hall med klinker i marmorsten. I hallen inryms en dubbelgarderob och en vanlig garderob. I anslutning till hallen ligger en gäst-wc.

Kök

Från såväl hallen till vänster som från de stora sällkapsytorna ligger ett ljust kök med fönster ut mot framsidan. Köket är utrustat med spis med häll, mikro i arbetshöjd, diskmaskin, fläkt, hel kyl och hel frys.

Matrum

Från såväl bibliotek som kök ligger ett stort matrum med platsbyggd vitrinskåp.

Vardagsrum

Vidare från hallen kommer du till riktigt stora sällskapsytor med fint, fiskbensmönstrat perkettgolv med fris, i Ek. Vardagsrummet har en pampig öppen spis och utgång till baksidan och stor altan i etagé med stor markis.

Sovrum

När du kommit upp från trappan ligger ett ljust sovrum åt vänster med en garderob med överskåp.

Sovrum

Längre in från trappan ligger ett ljust sovrum med en garderob med överskåp.

Sovrum med Badrum

Från trappan längst in till vänster ligger ett rymligt sovrum med två dubbelgarderober, fransk balkong och ett stort eget helkaklat badrum som har två handfat, dusch och förvaring samt separat wc i en passage till allrummet.

Sovrum/Arbetsrum

Från trappan längst in till höger ligger ett sovrum/arbetsrum insynsskyddat mot baksidan. I sovrummet inryms en garderob med överskåp.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför trappan till höger ligger ett insynsskyddat allrum med en stor eldstad och utgång till en rymlig balkong. Genomgående på övervåningen ligger det parkettgolv i Ek.

Källarvåning

När du kommit nerför trappan ligger källarvåningen med luftig hall, stor gillestuga med stor öppen spis och pentry. En stor helkaklad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel samt tvättho. Här finns även hobbyrum, bastu, dusch, wc och mycket förvaringsmöjligheter.

Bibliotek

I fil med vardagsrummet ligger ett bibliotek med platsbyggd bokhylla med infälld träkonst.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Runebergsvägen 28B, 80267 Gävle

Område

Villastaden

Boarea

191 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

95 kvm

Tomtarea

422 kvm

Antal rum

8 st , varav 5 st sovrum

Taxeringsår

2021

Totalt taxeringsvärde

3.730.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  9
  • Totalt belopp: 1.030.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 5.500 kr/år

Renhållning: 2.800 kr/år

Uppvärmning: 19.000 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.000 kr/år

Samfällighet, garage och bredband: 4.000 kr kr/år

Total driftskostnad: 36.300 kr/år

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

Byggnadsår

1966

TV/Internet

Tele2 samfällighet

Grund

Källare

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Taktyp

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Uppvärmning

Fjärrvärme

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Övriga byggnader

Isolerat garage med fjärrport, vatten och avlopp. Plats för en bil utanför garaget.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Det lantliga läget i utkanten av dåvarande Gävle tillsammans med närheten till det 1909 inflyttade Hälsinge regemente gjorde att stadsdelen blev populär hos officerare och andra ur stadens högre stånd. Stadsdelen har än i dag de högsta taxeringsvärdena och försäljningspriserna i Gävle kommun.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, f.d fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.