Kungsgården

Färnmursvägen 8

116 KVM 5 rum och kök 3.500.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

116 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

3.500.000 kr

Möjlighet till en eller varför inte två verksamheter i Färnmurens forna bryggeri...

Möjlighet till en eller varför inte två verksamheter i Färnmurens forna bryggeri - bara fantasin sätter gränser.

Tre byggnader varav ett intakt bryggeri från dess glansdagar, ett garage om hela ca 140 kvm, och en huvudbyggnad med stilren 60-tals arkitektur som renoverats från -03 och framåt. Uthyrning av dessa delar ger ju en väldigt bra boendekostnad.

Färnmurens forna bryggeri inryms i en fastighet på gården från 40-talet med brutet tak. Här inne är allt bevarat och omrörningsfat, jäs- och kylkar, m.m. står kvar. Garaget är ca 3 meter i tak(!), isolerat med luftvärmepump, och utrustat med bl. a. vatten och avlopp. Här hade man lager och lastning när det begav sig.

Huvudbyggnaden ståtar med 60-talsarkitekturen när den var som bäst i souterräng med lättskött tegelfasad. Genomgående renoverat från -03 och framåt. 3-glasfönster. Kommunalt V/A. Fiber finns indraget. Stort kök med inredning från Marbodal, stenbänkskivor, marmorkakel och rostfria maskiner. Mycket stort om hela ca 50 kvm vardagsrum. ALLA sovrum är insynsskyddade mot skogen. Tre toaletter. Souterrängvåning med stort sovrum, klinkad tvättstuga och gym med egen ingång och hall. Mycket stor relaxavdelning med kakel på väggarna och klinker med värme från vattenburet system på golvet. Relaxen inrymmer såväl hörnbubbelbad som bastu och dusch. I anslutning ligger ett varmdubbelgarage med bra förvaringsmöjligheter.

Stort upplyst poolområde med uppvärmd pool med saltanläggning och grillhus med vatten och avlopp. Här kan man avnjuta sköna sommardagar.

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du kliver in i huvudbyggnaden, som har stilren arkitektur från 1960, står du i en hall med skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen ligger ett förråd under vindstrappan.

Kontor/sovrum

Direkt till vänster genom en glasdörr ligger ett insynsskyddat sovrum med askparkettgolv.

Badrum

Längre in till vänster ligger ett badrum med kakel med infälld spegel på väggarna och klinkergolv. Badrummet är utrustat med bl. a. handdukstork och fint badkar på fot samt ett fönster som släpper in det härliga dagsljuset.

Sängkammare

Längre in till vänster insynsskyddat mot skogen ligger en sängkammare med askparkettgolv och 6 st garderober med överskåp.

Vardagsrum

Rakt fram i hallen ligger ett mycket stort vardagsrum om hela ca 50 kvm med körsbärsparkettgolv. Från vardagsrummet är det anslutning till det stora köket.

Sovrum

Vidare från vardagsrummet ligger ett insynsskyddat sovrum med askparkettgolv och en garderob med överskåp.

Kök

Såväl direkt till höger från hallen som från vardagsrummet ligger ett stort kök med panoramafönster mot bryggeriet och åkrarna. Köket är utrustat med inredning från Marbodal i massiv ek och rostfria maskiner varav fläkt, diskmaskin, kyl/frys, ugn och mikro i arbetshöjd. Fint marmorkakel och stenbänkskivor med infälld spishäll. I taket har man synliggjort en balk. Från köket är det utgång till den tidstypiska altanen med nytt -19 klinkergolv.

Souterrängvåning - Tvättstuga

När du kommit ner i undre plan står du i en tvättstuga med klinkergolv med värme från vattenburet system som är genomgående i tvättstuga och relaxavdelningen. Tvättstugan är utrustat med nya avlopp, tvättmaskin och ny -17 torktumlare.

Sovrum/Gillestuga

Vidare från tvättstugan till höger ligger ett pannrum och längst in ligger ett sovrum med klinkergolv och öppen spis med insats.

Relaxavdelning

Från såväl egen ingång med hall som från tvättstugan kommer du till en gymdel med klinkergolv och som leder dig vidare till en relax med kakel på väggarna och klinker med värme från vattenburet system. Till vänster i relaxdelen ligger en toalett med fönster. Till höger ligger en dusch och rymlig bastu. Rakt fram ligger ett relaxrum med hörnbubbelbadkar och helglasvägg med dörr ut. I taket är det infällda spotlights vilka ger ett trevligt ljus.

Bryggeri

Ett mikrobryggeri är ett litet bryggeri som vid öltillverkningen använder hantverksmässiga metoder baserade på den klassiska bryggeritraditionen. De första svenska mikrobryggerierna etablerades runt 1995. Trenden med mikrobryggerier kommer från Storbritannien (se CAMRA) och USA, som en motreaktion till internationell lager och bryggerijättar som InBev. I USA är den maximala produktionsvolymen för ett mikrobryggeri 1 760 000 liter per år. I Sverige finns en regel som säger att ett mikrobryggeri inte får göra större satser än på 200 liter. Gör bryggeriet satser mindre än 50 liter kallas de nanobryggerier. De svenska mikrobryggerierna har idag åter vind i seglen, efter en svårare period i början av 2000-talet. Flera av bryggerierna utökar sina produktionsmöjligheter under 2006 för att uppfylla efterfrågan, däribland Nils Oscar, Nynäshamns Ångbryggeri och Jämtlands Bryggeri. De olika bryggerierna har något olika inriktningar. Medan man vid Jämtlands bryggeri är förtjust i den amerikanska cascadehumlen, satsar Nynäshamns Ångbryggeri på gamla svenska brygder och andra utvecklar mer unika ölsorter som chiliöl eller kaffestout.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Färnmursvägen 8, 81293 Kungsgården

Område

Kungsgården

Boarea

116 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

110 kvm

Tomtarea

3350 kvm

Antal rum

5 st , varav 4 st sovrum

Balkong/Uteplats

Stort poolområde med grillhus med vatten och avlopp samt belysning vid poolen. Oljeuppvärmd (panna i garaget) pool med saltanläggning.

Taxeringsår

2018

Totalt taxeringsvärde

998.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  10
  • Totalt belopp: 2.532.000 kr
Driftkostnad:

Elkostnad: 25.401 kr/år

Försäkringskostnad: 5.000 kr/år

Vatten och Avlopp: 5.907 kr/år

Total driftskostnad: 37.508 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

1960

TV/Internet

Sandnets fiber.

Utförda renoveringar

Genomgående renoverat från 2003 och framåt.

Grund

Källare

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Taktyp

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten, 2010

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Parkeringsbeskrivning

Två garage i huvudbyggnaden. Separat ca 140 kvm garage med el, vatten och avlopp. Detta brukades som lager och lastning på bryggeritiden.

Film

Läge

Områdesbeskrivning

Kungsgården är en tätort i Sandvikens kommun och kyrkbyn i Ovansjö socken. Kungsgården angränsar till Storsjön och där finns Kungsgårdens enda badplats, Korsikabadet. Kungsgården har anor från tidig medeltid, byn etablerades långt innan regionens centralort Gävle började byggas på 1400-talet. Ovansjö kyrka som ligger centralt i byn uppfördes redan på 1200-talet, men fick sin nuvarande form vid en större ombyggnad på 1700-talet.

Kungsgården är känd för att Gustav Vasa, under flykt från danska soldater, passerade och gjorde uppehåll i byn. Centralt i Kungsgården ligger Wasaparken, där han höll tal och samlade folk i revolt mot den danske kungen. På platsen har ett monument rests över Gustav Vasa. Fler spår av händelsen kan man finna i gatunamnen; däribland "Flyktsbackavägen". Idag finns Berglunds bageri med dess goda smaker, som är en av bygdens nutida stoltheter.