Åsbyggeby

Sågverksslingan 4

1123 KVM 1.375.000 kr
Mäklare Jessica Backman

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Mer fakta

Pris

1.375.000 kr

Vill du bo på landet med ca 15 minuter till allt och förverkliga dina husbyggardrömmar?

Här kan du bygga ditt drömhus och bo naturskönt med skogen ett stenkast åt ena hållet och åkrarna ett stenkast åt andra hållet, endast 13 minuter till Gävle åt ena hållet och lika nära till Valbo köpcentrum åt andra hållet.

Nu håller kvarteret om 28 st tomter på att ta form! Missa inte chansen att förverkliga dina husbyggardrömmar. Marken är analyserad, utgrävd och redo för att sätta igång att byggas på. Anslutningsavgift till kommunalt V/A, fiber och el tillräcklig för två elbilar ingår i priset. I priset ingår även delaktighet i samfälligheten med gemensamt sophus och central posthantering. Vägar och belysning på området samt ny gång- och cykelväg till busshållplats ska anläggas.

Krav på husleverantör är Hjältevadshus, vars målsättning är att skapa friska och trygga hus med plats för hela familjen. Hos Hjältevadshus hittar du flertalet husmodeller och tillval, för att du ska kunna forma ditt nya hem. Kontakta Mattias Papmehl-Dufay på Hjältevadshus för att få guidning till just ditt drömhus, telefon: 070-230 78 30 och mail: mattias.papmehl-dufay@hjaltevadshus.se

Läs mer om Hjältevadshus på deras hemsida: https://hjaltevadshus.se/

Kontakta ansvarig mäklare Jessica Backman vid intresse!

Mäklare

Jessica Backman

Fastighetsmäklare
0706-237910
jessica@bergmansmaklarbyra.se

Kort information

Typ av egendom

Tomt

Typkod

210

Gatuadress

Sågverksslingan 4, 81892 Valbo

Område

Åsbyggeby

Tomtarea

1123 kvm

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Driftkostnad:

Total driftskostnad: 0 kr/år

Uppgifter om driftskostnader saknas.

Byggnad

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.