Hagaströmsvägen/Åsbyggeby

Hagaströmsvägen 106

175 KVM 6 rum och kök 5.500.000 kr
Mäklare Eva-karin bergman

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Boarea

175 kvm , enl. lantmäteriet

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum Mer fakta

Pris

5.500.000 kr

Stort tvåplanshus i tidlös stil byggt -18(!) med öppen planlösning. Nytt -20 garage om 85 kvm...

Stort Hjältevadshus i två plan i klassisk och tidlös stil byggt 2018 med modern öppen planlösning. Nytt 2020 dubbelgarage om hela 85 kvm på gjuten platta.

Hela 6 rum och totalt finns det möjlighet för åtta rum, vilket ger gott om plats för både familj och vänner. Ballingslövskök med maskiner från Miele och köksö välplacerad i den moderna och öppna planlösningen. Golvvärme i hela entréplan. Härliga sällskapsytor på såväl entréplan som övervåning. Två badrum med infällda spotlights. Rymliga sovrum och totalt insynsskyddat master bedroom med stor walk in closeth. Altan om ca 90 kvm. Stort garage med stora inredningsmöjligheter, bl. a. möjlighet till inredningsbar vind om ca 60 kvm förberedd för wc.

Varmt välkommen - Nytt och stort

Mäklare

Eva-Karin Bergman

Fastighetsmäklare
0708-353540
evakarin@bergmansmaklarbyra.se

Rumsbeskrivning

Hall

När du passerat den trevliga entréverandan och klivit in, står du i en luftig och välkomnande hall med klinkergolv med värme. I hela entréplan är det golvvärme. I hallen inryms en rejäl skjutdörrsgarderob. Hallen är ljus och öppen rakt fram mot vardagsrummet.

Kök

Till höger i hallen ligger ett kök med modern och öppen planlösning mot vardagsrummet. En köksö delar av rummen på ett naturligt sätt. Luftiga ytor och gott om förvaring. Inredningen är från Ballingslöv och maskinerna är från Miele, varav hel kyl, hel frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd. Fläkten är rostfri.

Vardagsrum

Öppet från såväl hall som kök ligger ett mycket ljust vardagsrum med utgång till en stor altan om hela ca 90 kvm.

Duschrum

Till vänster från hallen ligger ett duschrum med fönster som släpper in det härliga dagsljuset. I taket är det infällda spotlights.

Groventré/tvättstuga

Längst in till vänster ligger en tvättstuga med groventré mot garaget. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt extra förvaring.

Sovrum

Till vänster från hallen i husets hörna ligger ett insynsskyddat sovrum med två garderober.

Övervåning - Allrum

När du kommit uppför trappan öppnar sig ett luftigt allrum med infällda spotlights och en takkupa som släpper in ett härligt ljus.

Två sovrum

Till höger från allrummet ligger två rymliga sovrum med snedtak, varav ett med en garderob.

Badrum

Direkt till vänster när du kommit uppför trappan ligger ett rymligt badrum med såväl dusch som badkar. I badrummet är det golvvärme och infällda spotlights i taket.

Master bedroom

Längst in till vänster på övervåningen ligger ett insynsskyddat master bedroom med snedtak och skjutdörr till en stor walk in closeth med fönster och infällda spotlights.

Kort information

Typ av egendom

Småhus

Typkod

220

Gatuadress

Hagaströmsvägen 106, 81892 Valbo

Område

Hagaströmsvägen/Åsbyggeby

Boarea

175 kvm , enl. lantmäteriet

Biarea

21 kvm

Tomtarea

1668 kvm

Antal rum

6 st , varav 4 st sovrum

Taxeringsår

2020

Totalt taxeringsvärde

3.873.000 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Filer

Ekonomi:

Inteckningar
  • Antal:  3
  • Totalt belopp: 3.577.000 kr
Driftkostnad:

Försäkringskostnad: 4.486 kr/år

Renhållning: 2.800 kr/år

Uppvärmning: 20.400 kr/år

Vatten och Avlopp: 4.800 kr/år

Vägkostnad: 800 kr/år

Total driftskostnad: 33.286 kr/år

Byggnad

Byggnadsår

2018

TV/Internet

Gavlenets fiber.

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Taktyp

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Film

Läge

Områdesbeskrivning

I Hagaström bor det c.a 2 000 invånare. I orten finns en matvaruaffär som heter Coop Nära men kallas i folkmun för Konsum. Det finns en pizzeria bredvid Coop. Hagaströms södra gräns representeras av Gavleån, där finns ett vattenkraftverk och i bostadsområdet Duro (Ådalen) ligger en liten badstrand. I norra utkanten av Hagaström ligger Hagaströms skola med låg- och mellanstadium. 200 meter från skolan ligger också Hagaströms idrottsplats. Där tränas både fotboll, ishockey och hastighetsåkning på skridsko. Ett 2,5 km långt elljusspår finns också i anslutning till platsen. Från Hagaström kommer barnmusikgruppen Mora Träsk.

Länsman C.F. Engwall i Valbo förvärvade 1855 jord och bildade en egendom kallad Haga eller Haga herrgård som i kombination med strömmen nedanför gav idén till namnet Hagaström. Namnet finner man första gången 1891 när ett tegelbruk anlades av grosshandlaren Sten Nordström från Gävle. Hagaströms Tegelbruks AB hade verksamhet till 1972 efter ett uppehåll 1926-1935, huset revs 1980 och radhus byggdes i området. En järnvägsstation vid Sala-Gysinge-Gävle Järnväg, ritad av Sigge Cronstedt, uppfördes 1900 och revs 1982. Bland företag som etablerades i Hagaström märks Durotapet. 1906 grundades i Hagaström Mindre folkskoleseminariet, vars rektorsgård senare blev mödra- och spädbarnshemmet Wockatzgården. Justus Wockatz, som fått en gata, i närheten där mindre folkskoleseminariet låg, uppkallad efter sig levde 1856-1940 och var folkskoleinspektör 1893-1904. I en fastighet kallad Lilla Lugnet bodde i flera år Fabian Månsson under sin tid som journalist på Arbetarbladet. En väg i närheten är uppkallad efter honom.